ABD ile anlaşma imzalayan Yunanistan'dan küstah tehdit: Savaşa hazırız

ABD ile anlaşma imzalayan Yunanistan'dan küstah tehdit: Savaşa hazırız
Türkiye'yi Ege ve Doğu Akdeniz'de gerilimi tırmandırmakla suçlayan Yunanistan, ABD ile askeri işbirliğine hız verdi. Bölgede yeni bir stratejik denge kurulmaya çalışılan Washington-Atina görüşmelerinde imzalar atıldı.

Yunanistan'dan küstah tehdit!

Türkiye'yi Ege ve Doğu Akdeniz'de gerilimi tırmandırmakla suçlayan Yunanistan, Fransa'nın ardından bugün de ABD ile masaya oturdu. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile düzenlediği basın toplantısının ardından Karşılıklı Savunma İşbirliği Anlaşması’nın ‘İkinci Değişiklik Protokolünü’ imzaladı.

ÜS KURMAYI HEDEFLİYORLAR

Haberler.com'un aktardığına göre; Yakın zamanda ABD ile yapılan tatbikatlarla birlikte belirli noktalara üs kurulmasına sıcak bakan Yunanistan, iki ülke arasındaki anlaşmaları masaya yatırdı. Protokol imzalanması sırasında Yunanistan'ın uluslararası hukuka riayet ettiğini söyleyen Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, ABD- Yunanistan işbirliğine yönelik açıklamalarda bulundu.

"DURUM HER AN SAVAŞA GİDEBİLİR, HER İHTİMALE HAZIRIZ"

Aylardır süren görüşmeler sonucunda Washington ile Atina arasında derinleşen askeri iş birliğine değinen Dendias, "Egemenliğimiz tehdit altında. Durum her an savaşa gidebilir. Biz de her ihtimale hazırız" dedi.

"BARIŞA YÖNELİK TEHLİKELİ EYLEMLER"

Yunanistan'ın bölgedeki rolünün oldukça önemli olduğunu dile getiren Dendias şöyle konuştu:

"Göç krizinden ve Doğu Akdeniz'deki gerilimden sonra geçen sene bunun önemi, daha da arttı. Altını çizdiniz. ABD ve Yunanistan kararlı dediniz. Burada tüm ülkelerin egemenliğini korumak için barışa yönelik tehlikeli eylemler de dahil.

Doğu Akdeniz'de Yunanistan, bir savaş sebebiyle karşı karşıya. Bir savaş tehdidi söz konusu. Burada egemen haklarını kullanmasıyla durum savaşa gidebilir. Her gün de provokasyona maruz kaldığımızı belirtmeliyim. Yunanistan, diplomasi yoluyla sorunları çözmede kararlı. Uluslararası hukuka riayet etmede de kararlı."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar