"ABD İdlib'deki teröristlerini tahliye ediyor"

"ABD İdlib'deki teröristlerini tahliye ediyor"
ABD'nin İdlib'den askeri danışmanlarını, istihbarat üyelerini ve kendi kontrolündeki militanları tahliye etmeye başladığı iddia edildi.

Rusya'nın resmi yayın organı Rossiyskaya Gazeta, ABD'nin İdlib'den askeri danışmanlarını, istihbarat üyelerini ve kendi kontrolündeki militanları tahliye etmeye başladığını yazdı. Sputnik News’in aktardığı habere göre İdlib'in Suriye hükümet güçlerinin kontrolüne geçmesinden endişe eden ABD, bu bölgedeki askeri danışmanlarını, istihbarat üyelerini ve kendi kontrolündeki militanları tahliye etmeye başladı.

Yaklaşık 200 kişiden oluştuğu belirtilen militanların El Nusra Cephesi ve Türkistan İslam Partisi üyeleri olduğu ifade ediliyor.

ABD, 'kendi adamlarının' tahliyesinin sorunsuz şekilde gerçekleşmesi için 31 Ağustos'ta İdlib'de düzenlediği 'koruma operasyonlarını' yeniden düzenlemeyi planlıyor. ABD, 31 Ağustos'ta, Suriye ordusunun tek taraflı ateşkes ilanını müteakip İdlib'in Maaret-Misrin ve Kafer-Haya yerleşimlerine hava saldırısı düzenlemiş ve çok sayıda sivilin ölümüne yol açmıştı. Washington, saldırı hakkında Rusya ve Türkiye'yi önceden bilgilendirmemişti.

Rossiyskaya Gazeta muhabirlerinin başka bir iddiasına göre Irak ve Ürdün'de bulunan ABD'nin kontrolündeki sabotaj grupları yakın gelecekte Suriye’nin güney ve güneydoğu bölgelerine intikal edebilir.

Militan grupların amacının Suriye'de saldırılar düzenleyerek Şam yönetiminin İdlib'i özgürleştirme ve diğer bölgelerdeki terörle mücadele faaliyetlerini sekteye uğratmak olduğu belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar