ABD donanmasından TikTok'a yasak

ABD donanmasından TikTok'a yasak
Sosyal medya uygulamalarının yaygınlaşmasıyla kişisel verilerin açığa çıkması durumu, devletler tarafından da yasalarla engellenmeye çalışılıyor. ABD Deniz Kuvvetleri, aldığı bir kararla verdikleri akıllı telefonlarda TikTok uygulamasını yasakladığını duyurdu.

Son zamanların en popüler uygulaması TikTok yasaklandı. Çin’in merkezli bir uygulama olan TikTok, ABD tarafından tehdit olarak görüldü. Donanma mensubu askerler için TikTok yasağı resmen duyuruldu.

Donanmaya mensup kişilere devlet tarafından verilen telefonlara TikTok uygulaması yüklenmesi halinde, bu telefonların özel verilere erişimi engellenecek. Yasaklamanın ardından yayınlanan bültende “potansiyel ve potansiyel olabilecek tehlikelerden dolayı” uygulamanın yasaklandığından bahsedildi.

DAHA ÖNCE DE BENZER UYGULAMALAR YASAKLANMIŞTI

ABD donanmasına göre TikTok uygulamasının telefonlarda yüklü bulunması kişisel verilerin çalınması için bir risk oluşturuyor. Daha önce de benzer şekilde askerlerin telefonlarına bazı uygulamaların yüklenmesi yasaklanmıştı.

Çin ve ABD arasında uzun süredir  yaşanan gerilimlerin ardından böyle bir kararın alınması şaşırtıcı değil. Zira ABD, Çinli şirket Huawei için de bilgi sızdırma iddiasında bulunmuştu. Bu iddianın ardından da uzun soluklu bir yasaklama ile Huawei’nin ABD’li şirketler ile anlaşma yapmasını zorlaştırmıştı.

Çin ve ABD arasındaki gerilimin dev teknoloji şirketlerinden sonra sosyal medya uygulamalarını da etkilemesi hakkında düşünceleriniz neler?

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar