90 yaşındaki Fati Nane: Bu yaşıma geldim böyle hastalık görmedim

90 yaşındaki Fati Nane: Bu yaşıma geldim böyle hastalık görmedim
Bartın'da yaşayan ve kronik rahatsızlarının yanı sıra yumuşak doku kanseri nedeniyle kemoterapi tedavisi gören 90 yaşındaki Fati Nane, korona virüsü yenmeyi başardı. Nane, "Bu yaşıma geldim böyle hastalık, böyle ağrı görmedim. Her yerim ağrıdı" dedi.

90 yaşında Korona virüsü atlattı!

Bartın'da yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan ve astım bronşit, tansiyon gibi kronik rahatsızlıkların yanı sıra yumuşak doku kanseri nedeniyle kemoterapi tedavisi gören 90 yaşındaki Fati Nane, 15 gün süren mücadele sonrası hastalığı yenmenin mutluluğunu yaşıyor.

 Bartın Devlet Hastanesine kaldırılan Nane, korona virüs testinin pozitif çıkması üzerine hastaneye yatırıldı. Burada yaklaşık 15 gün tedavi gören Nane, son testinin negatif çıkmasıyla taburcu edildi.

Evinde 15 gün izolasyona tabi tutulmasının ardından normal yaşamına dönen Nane, evinde torunlarıyla vakit geçiriyor.

2020-11-nane1.jpg

"ZORLA NEFES ALIP VEREBİLDİM"

Fati Nane, hastalık ve tedavi sürecinde yaşadıklarını AA muhabirine anlattı. Nane, yaklaşık 1 ay önce vücudunda kırgınlık olduğunu, kemiklerinin ağrıdığını ve sürekli kustuğunu söyledi.

Sağlık personelince hastaneye götürüldüğünü, Kovid-19 testi pozitif çıkınca korktuğunu anlatan Nane, "Hastanede önüme yemek getiriyorlar, 'Teyze ye.' diye yalvarıyorlar ama yiyecek halim yok. Zorla nefes alıp verebildim." dedi.

2020-11-nane2.jpg

Kovid-19'un ciddi bir hastalık olduğunu televizyonlardan ve çevresinden öğrendiğini dile getiren Nane, şöyle devam etti:

"Nefes alamadım, çok korktum. Ağrı tüm vücuduma sardı. Çok zor, Allah kimseye göstermesin. Hastanede 15 gün yattım. Bana, 'Teyze senden bu hastalığı gidereceğiz, hiç korkma.' dediler. Allah onlardan bin kere razı olsun, bana çok iyi baktılar. Taburcu edildim, evime geldim, çok sevindim. Kimse maskesiz dolaşmasın, bu hastalık çok kötü. Allah kimseye vermesin. Kimse kapıdan dışarı çıkmasın. Sakın dışarı çıkmayın, kimseye yaklaşmayın. Bu yaşıma geldim böyle hastalık, böyle ağrı görmedim. Her yerim ağrıdı. Şimdi Allah'ıma çok şükür iyiyim. Evimde çoluk çocukla birlikteyim. Hepsi de bana çok iyi bakıyor. Gayet mutluyum."

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar