80 yaşındaki vatandaş Facebook beğenisinden karakola alındı

80 yaşındaki vatandaş Facebook beğenisinden karakola alındı
Korona virüs önlemleri kapsamıdna dışarı çıkması yasak olan 80 yaşındaki vatandaşın, Facebook'ta beğendiği bir paylaşım nedeniyle karakola çağrılıp ifadesi istendi.

Tolgahan Karaoğlu / Günboyu

Korona virüse yönelik alınan tedbirler kapsamında 65 yaş ve üzerinin sokağa çıkması yasaklanırken 80 yaşındaki bir vatandaşın, Facebook'ta bir paylaşımı beğendiği için karakola çağrılarak ifadesi alındı.

Vatandaşın ifadesinin alınma nedeninin 'cumhurbaşkanına hakaret' olması dikkat çekti.

Sokağa çıkması yasak olmasına rağmen karakola çağrılan vatandaş, ifadesinde gözünde katarakt olduğu için paylaşımları yanlışlıkla beğenmiş olabileceğini bildirdi.

İfadesinde ayrıca Cumhurbaşkanı'nın hemşehrisi olduğunu belirten vatandaş, devlet büyüklerine hakaret etmek gibi bir düşüncesinin olamayacağını söyledi.

CHP'Lİ MUHARREM ERKEK'TEN TEPKİ

Duruma Twitter'dan tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, "Şahıs devleti nasıl olur, örneği. 1940 doğumlu, 80 yaşında vatandaş. Sokağa çıkması yasak. Facebook hesabında yaptığı bir beğeniden dolayı karakola götürülüp ifadesi alınıyor. "Virüs kapar mı, yaşı nedeniyle yaşamı tehlikeye girer mi", önemli değil. Önemli olan tek adamın keyfi." ifadelerini kullandı.

muharrem-erkek.jpgev4ua83xkai9yuy.jpgev4uabdwsaassej.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar