8 Mart paylaşımı ortalığı karıştırmıştı! Ayasofya Camii İmamı Boynukalın’dan Özlem Zengin'e olay cevap

8 Mart paylaşımı ortalığı karıştırmıştı! Ayasofya Camii İmamı Boynukalın’dan Özlem Zengin'e olay cevap
Ayasofya Camii İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın'ın 8 Mart'ta yaptığı "Sürekli kadın cinayetleri vurgusu kadını erkeğe düşman etmeye çalışan bir sloganik medya propagandasıdır" paylaşımına AKP'li Özlem Zengin "Asla doğru bulmuyorum" diye yanıt vermişti. Boynukalın'dan Zengin'e cevap geldi.

Ayasofya Camii Baş İmamı ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr Mehmet Boynukalın, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e cevap verdi.

Ayasofya Camii Baş İmamı ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr Mehmet Boynukalın, 'erkek ve kadın için mutluluğun ne olduğu' konusunda sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı değerlendirmede, “Erkek için de kadın için de iyilik ve mutluluk ancak Allah’ın Kur'an'da bildirdiği inanç, ahlak ve hukuk esaslarına uymakla mümkündür. Bir araştırmacı ve akademisyen olarak otuz yıldır İslam'ı incelemem beni bu sonuca götürdü. İşim bunu insanlara anlatmak. Herkes işini yapsın” dedi.

"DOĞRU BULMUYORUM"

Haber Global ekranlarında yayınlanan Buket Aydın'ın sunduğu Koltuk programının geçtiğimiz haftaki konuğu AKP Grup Başkanvekili Tokat Milletvekili Avukat Özlem Zengin olmuştu.

Zengin, Ayasofya Camii imamı Mehmet Boynukalın'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ndeki "Cinayet cinayettir; cinsiyet değiştirmez; erkek, kadın, çocuk, büyük kimin başına gelirse gelsin ilkemiz: "Sizin için kısasta hayat vardır" ilahis düsturudur. Sürekli "kadın cinayetleri vurgusu kadını erkeğe düşman etmeye çalışan bir sloganik medya propagandasıdır" tweetine tepki göstererek "Ayasofya Camii imamı böyle bir konuda tweet atmamalı, doğru bulmuyorum. En azından 8 Mart'ta yapmamalıydı. Ama yine söylüyorum bu tweeti asla doğru bulmuyorum" dedi.

mb.png

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar