7. kattaki evin penceresinden düşmüştü! Minik Kumsal'ın ölümünde yürek burkan detay

7. kattaki evin penceresinden düşmüştü! Minik Kumsal'ın ölümünde yürek burkan detay
Konya'da 20 aylık Kumsal’ın 7. kattaki evin açık bırakılan penceresinden düşüp, hayatını kaybetmesi ile ilgili soruşturma tamamlandı. Minik Kumsal'ın ölümüyle ilgili 'mermer' detayı ortaya çıktı.

Konya'nın Çumra ilçesindeki yaşayan Mustafa Bayram, kendisi gibi öğretmen olan Deniz Bayram ile 2015'de evlendi.

Çiftin Ada ismini verdikleri kızlarının ardından 2019 yılında da ikinci çocukları Kumsal dünyaya geldi.

Sabah'tan Tolga Yanık'ın haberine göre; İlçedeki okullarda sınıf öğretmenliği yapan öğretmen çift, evlerinde online ders verirken, 20 aylık kızları Kumsal'ı üst kat komşuları ve aynı zamanda Kumsal'ın bakıcısı Bahriye Y'ye bıraktı.

Bahriye Y. küçük Kumsal'ı balkonda tek başına bırakıp içeriye girdi.

Kumsal'da 7. katta açık bırakılan balkon camından geçtiğimiz yıl 23 Eylül'de düşerek hayatını kaybetti.

Olay sonrası gözaltına alınan Bahriye Y. çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

"HOCAM KUMSAL AŞAĞIYA DÜŞTÜ"

Cumhuriyet Savcısı olayla ilgili soruşturmasını tamamladı.

Bahriye Y. hakkında 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle Asliye Ceza Mahkemesine dava açıldı.

İddianamede Deniz ve Mustafa Bayram çiftinin ifadeleri de yer aldı.

Çift ifadelerinde, "Olay tarihinde canlı ders yapıyorduk. Bu sırada kızımız Kumsal'ı üst katta bulunan Bahriye Y. bakıyordu. 2019 yılından itibaren de o bakıyordu. O gün öğle saatlerinde bir bağrış sesleri duyduk. Bahriye'nin 'Hocam Kumsal aşağıya düştü' dediğini duyduk. Olayda Bahriye'nin ihmalkar davrandığını düşünüyoruz. Bu nedenle kızımız hayatını kaybetti." diye konuştu.

Acılı aile, "20 aylık bir çocuk orada tek başına bırakılamaz. Biz daha önce de çocuğumuzun çok hareketli olduğu yönünde kendisini uyardık. Biz gözümüzden sakınıp, saçının teline bile kıyamazken olacak şey mi bu? Biz sadece çocuğumuz mutlu olsun istedik. Sorumsuzluğun cezasını çekmesini istiyoruz. Adalet yerini bulsun" ifadelerini kullandı.

meromemr.jpg

MERMER DETAYI

Cumhuriyet Savcısının tüm deliller kapsamında düzenlediği iddianamede, "Bahriye Y.'nin cam açıkken çocuğu balkonda tek başına bıraktığı, Kumsal'a yemeklerini balkon mermerinde yedirmek suretiyle çocuğa söz konusu yerde oturmanın normal olduğu algısı oluşturduğu, bu nedenle çocuğun söz konusu mermere çıkmanın normal bir şey olduğunu algılayarak mermere çıkmasına neden olduğu, ayrıca gerekli güvenlik önlemlerini almayarak çocuğu tek başına balkonda bırakıp balkondan düşmesi ve ölmesi açısından sorumluluğunun söz konusu olduğu" belirtildi.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar