66 yaşında 2 bin 23 kilometre yüzecek

66 yaşında 2 bin 23 kilometre yüzecek
Yüzmede 115 rekora sahip 66 yaşındaki Erhan Turan, cumhuriyetin 100'üncü yılı için 6 kıtada 2 bin 23 kilometre yüzecek, 2 bin 123 kilometre koşacak, 8 bin 888 kilometre pedal basacak. 2 yıl sürecek toplam 13 bin 34 kilometrelik etabı 29 Ekim 2023'te Anıtkabir'de tamamlayacak.

Fransa’da yaşayan ve yüzmede 115 Türkiye rekoruna adını yazdıran Erhan Turan, Cumhuriyetin ilanının 100’üncü yılını kutlama heyecanını ülkesi adına kazanacağı başarı ile taçlandırma hedefiyle 6 kıtada kulaç atıp, koştuktan sonra bisiklet süreceği toplam 13 bin 34 kilometrelik parkura başladı.

19 Mayıs’ta Samsun’da zorlu yolculuğun startını veren Turan, Karadeniz kıyılarının ardından Antalya’ya geldi. Antalya’da Lara Sahili’nde belirlediği etapta oğlu Deniz ile çalışmalarını sürdüren Turan, arta kalan zamanlarında 2 yıl sürecek parkurun antrenmanını yapıyor.

Antalya’nın ardından Fransa’ya gidecek ve Avrupa ülkelerindeki parkurunu tamamlayacak Erhan Turan, “Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında olamayacağım için kendi adıma başaracağım rekorla bu gururu yaşamak istedim” dedi.

66-yas-yuzmekosma.jpg

GUINNES’E BAŞVURACAK

Cumhuriyet’in 100’üncü yılında parkuru Anıtkabir önünde tamamladıktan sonra Guinnes Rekorlar Kitabı’na başvuracağını anlatan Turan, 29 Ekim 2023’te bayram kutlamalarında ayrı bir heyecan yaşayacağını söyledi. Avrupa’daki etabın ardından Kuzey ve Güney Amerika, ardından Afrika ve Antarktika kıtasında yüzüp, bisiklet sürüp, koşacak Turan, “Cumhuriyet’in 100üncü yılı için bir şeyler yapmak istedim” dedi.

SAMSUN’DAN BAŞLADI, ŞİMDİ ANTALYA’DA

Turan şöyle konuştu:

“Kimsenin yapmadığı bir şeyi gerçekleştirmeyi hedefledim. Hiç yapılmayanı yapıp, 2 bin 23 kilometre yüzüp, 2 bin 123 kilometre koşup, 8 bin 888 kilometre bisiklete bineceğim. 6 kıtada 2 yıl sürecek en uzun parkuru Ankara’da tamamlayacağım. Gurur duyacağım bir başarı yaşamayı istedim. Samsun’da başladım ve şu an Antalya’dayım. Oğlum da benimle birlikte yer alıyor. 2 yıl sonunda Guinnes Rekorlar Kitabı’na başvuracağım. Her aktivitemi kayıt altına alıyorum. Şahitlerle tescillendirip, ülkeme rekor kazandırmak istiyorum.” (DHA)

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar