5G teknolojisi hayatımızda neleri değiştirecek?

5G teknolojisi hayatımızda neleri değiştirecek?
Çok konuşulan 5G’nin hayatımıza getirecekleri merakla beklenmekte. Bu teknolojinin diğerlerinden farklı olarak daha hızlı ve daha kullanışlı olacağı tahmin ediliyor. Peki 5G teknoloji hayatımızda neleri değiştirecek?

5G teknolojisi kablosuz teknolojinin 5. yeniliğidir. Hayatımıza 1G’nin girmesi ile kablosuz iletişimde ilk adım atılmıştır.

Bu sistem analog teknolojinin ilk sürümüdür. 2G teknolojisi ile ise sms ve chat ile iletişim başlamıştır. 3G teknolojisi fotoğraf paylaşımlarının başlamasına ve snap chat uygulamalarının oluşmasına sebep olmuştur. 4G teknolojisi ise akıllı telefonlar aracılığı ile herkesin özgürce video paylaşımı yapmasına ve canlı yayınlar yapabilmesine bunu anında paylaşabilmesine olanak sağlamıştır.

5G’nin hayatımıza getirecekleri merakla beklenmektedir. Bu teknolojinin diğerlerinden farklı olarak daha hızlı ve daha kullanışlı olacağı tahmin edilmektedir.

5G Teknolojisi İle Neler Değişecek?

5G teknolojisi ile akıllı telefonlar artık daha da akıllı olacaklar. Telefonlara daha hızlı yüklemeler yapılacak, internet hızı artacak. 5G teknolojisinin getirdiği en büyük yeniliklerden biri ise sürücüsüz otomobiller olacaktır.

5G teknolojisi internet ağına 100 kat daha fazla verim, akıllı telefonlara uzun ömürlü pil sistemi ve ek olarak akıllı telefonlarda hafızanın 1000 kat artması gibi yenilikler getirecek bir sistemdir.

5G teknolojisi sadece akıllı telefonlarda değil televizyon endüstrisinde de kullanılacak bir sistemdir. 5G teknolojisi daha çok kapasitede veri aktarımı sağlayarak, daha fazla aracın internete bağlanmasına olanak tanıyacaktır. Günümüzde 8,4 milyar kadar araç internete bağlı kalırken, 5G teknolojisi ile 2020 yılına kadar bu sayının 20,4 milyara ulaşacağı belirtilmektedir.

Günümüzde gecikme süresi 3G’de 120 milisaniye iken 5G teknolojisi ile bu süre 1 milisaniyeye hatta daha aza düşecektir.

5G Kullanımıyla Değişecek Yeni Teknolojiler

5G teknolojisini genel olarak anladıktan sonra kullanıcıların tam olarak hangi teknolojilerle karşılaşacağını ifade etmek gerekir. İlk olarak 5G teknolojisi sim kartsız telefon kullanımını getirecektir.

5G kullanılan akıllı telefonlarda 4K\ 8K videolar daha hızlı indirilebilir olacak, canlı yayın kaliteleri de bu şekilde olacaktır.

5G teknolojisi sanal gerçeklik uygulamalarının daha sorunsuz ve daha yaygın kullanımını da getirecektir.

Akıllı telefonlardan 5G teknolojisi ile anlık gönderiler de kolayca takip edilebilecek ve akıllı binalarda uzaktan kontrol edilebilecektir.

Tıp alanında da büyük yenilikler getirecek olan 5G teknolojisi robotlu ve uzaktan ameliyatların yapılmasına da olanak sağlayacaktır.

Sanayi ve tarım alanında da getireceği yeniliklerle üretim ve sanayiye yeni bir boyut kazandıracaktır.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar