55 lise öğrencisi, zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

55 lise öğrencisi, zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, okul kantininden aldıkları çiğ köfteden yiyip, ayran ve çorbadan içtikten sonra rahatsızlanan 55 öğrenci, zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

55 lise öğrencisi, zehirlenme şüphesiyle...

Şehitler Mahallesi'ndeki Cahit Gönlübol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, öğle arasında kantinden aldıkları çiğ köfte, ayran ve çorbayı tükettikten sonra mide bulantısı ve baş dönmesi şikayeti yaşamaya başladı. Bunun üzerine okul yönetimi, sağlık ekiplerine haber verdi. Okula çok sayıda ambulans yönlendirildi.

Zehirlenme belirtisi gösteren 55 öğrenci, ilk müdahalelerinin ardından Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Tedaviye alınan öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Polis soruşturma başlatırken, İlçe Sağlık Müdürlüğü ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, incelenmek üzere gıdalardan numune aldı. 60 lise öğrencisi, zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

ÇİĞ KÖFTE VE TAVUK DÖNERDEN SONRA...

Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki Cahit Gönlübol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 55 öğrencinin zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılmasının ardından bir başka okuldan da benzer bir haber geldi. Yıldırım Mahallesi'ndeki Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki 5 öğrenci yedikleri çiğ köfte ve tavuk dönerden sonra rahatsızlandı.

NUMUNE ALINDI

Öğrencilere ilk müdahale okulda sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Ardından 5 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle ambulanslarla Turgutlu Devlet Hastanesi ile ilçedeki bir özel hastaneye götürüldü. Tedaviye alınan öğrencilerin sağlık durumlarının iyiye olduğu bildirildi. Polis soruşturma başlatırken, İlçe Sağlık Müdürlüğü ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, okul kantininde satılan çiğ köfte ve tavuk dönerden incelenmek üzere numune aldı.

tfyrtyry.jpg


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar