500 milyarlık sorunlu krediye yeniden öteleme yolda

500 milyarlık sorunlu krediye yeniden öteleme yolda
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bu yıl sonunda bitecek olan sorunlu kredilerin takibe atılma süresini uzatan düzenlemeyi altı ay daha uzatmak için görüşüyor. Konu hakkında bilgi sahibi iki bankacılık kaynağının Reuters’a verdiği bilgiye göre kararın bu ay içinde açıklanması bekleniyor.

BDDK kredileri ötelecek mi?

Sozcu.com.tr, Merkez Bankası (TCMB) Finansal İstikrar raporuna dayanarak eylül sonu itibarıyla yakın izlemedeki (2. grup) kredi stokunun 360 milyar TL, takipteki kredilerin (tahsili gecikmiş alacaklar) 150 milyar TL toplam 510 Milyar TL olduğunu yazmıştı.

MARTTA DA ÖTELENDİ

BDDK, salgınının ardından işletmelerin yaşayacakları nakit akışı sorununun finansal bir probleme dönüşmemesi için Mart ayında aldığı kararla, 31 Aralık’a kadar 2. grup krediye (yakın izlemedeki krediler-sorunlu krediler) geçiş süresini 30 günden 90 güne, 3. grup krediye (takipteki krediler) geçiş süresi de 90 günden 180 güne çıkarmıştı.

Konuya yakın bir bankacılık kaynağı son dönemde artan corona virüsü vakaları ve sonrasında restoran ve kafelerin kapanmasından sokağa çıkma yasağına kadar bir dizi önlemin ardından, BDDK’nın sorunlu kredilerdeki takibe dönüşüm süresinin bir miktar daha uzatmasının gündemde olduğunu belirtti.

BU AY KARARA BAĞLANACAK

Kaynak “BDDK’nin şu anda gündeminde, henüz netleşen bir durum yok ancak şu an konuşulan altı ay uzatmak. Zaten Aralık içinde karara bağlanması gerekiyor” dedi.

BDDK konuyla ilgili sorulara bir yorum yapmadı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar