50 yıllık eczacıdan maske fiyatı artışına tepki: Bunun adı fırsatçılık

50 yıllık eczacıdan maske fiyatı artışına tepki: Bunun adı fırsatçılık
Edirne'de, 50 yıldır eczacılık yapan eski Belediye Başkanı İbrahim Ay, koronavirüs çıkmadan önce 50 kuruşa sattıkları maskelerin, bugün 4 liradan satışa sunulduğunu, bazı internet sitelerindeyse bu fiyatın 7 liraya çıktığını söyleyerek, "Bunun adı fırsatçılık, her şeyden önce buna vicdan lazım" ifadelerini kullandı.

50 yıllık eczacıdan maske fiyatı artışına tepki!

Edirne’nin en eski eczacılarından İbrahim Ay, koronavirüs çıktığından beri vatandaşların özellikle maske ve el dezenfektanlarına yöneldiğini ifade eti. Ay, virüsün Türkiye’de de tespit edilmesinin ardından artan fiyatlara dikkat çekerek, söz konusu durumu ‘fırsatçılık’ olarak yorumladı.

"BUNUN ADI FIRSATÇILIK"

Bazı internet sitelerinde 4 liralık maskenin 7 liraya satıldığını ve bunun fırsatçılık olduğunu söyleyen Ay, "Bundan sonra bir patlama oldu ve olay yoka girdi. Böyle olunca benim şu an 4 liraya sattığım maskeyi internet sitesinden almaya kalkarsam bana 7 liraya geliyor. Bu fırsatçılıktan başka bir şey değil. Biz yine ucuz bulduğumuz yerlerden aldıklarımızı normal karımızı koyarak satıyoruz. Ama vatandaşların dikkat etmesi lazım. Bir de satıcı arkadaşların, meslektaşların diğer yollarla satanların fahiş fiyatlara gitmesine gerek yok. Her şeyden önce buna vicdan lazım. Elini vicanına koyacak, kendisinin aldığını düşünecek, acaba alır mı? Bugün 4 liraya aldığını yarın 7 liraya alır mı?" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar