5 ülkede vizonlarda da korona virüs çıktı!

5 ülkede vizonlarda da korona virüs çıktı!
Dünya Sağlık Örgütü'nden korona virüs ile ilgili açıklama geldi. ABD, İtalya, Hollanda, İspanya ve İsveç'te bulunan çiftliklerde yetiştirilen vizonlarda Kovid-19 tespit edildiği duyuruldu.

5 ülkede vizonlarda da korona virüs çıktı!

Yeni tip korona virüse (Kovid-19) Danimarka dışında 5 ülkede daha çiftliklerde yetiştirilen vizonlarda rastlandığı bildirildi. Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) yapılan açıklamada, ABD, İtalya, Hollanda, İspanya ve İsveç'in, buralardaki çiftliklerde yetiştirilen vizonlarda Kovid-19 tespit edildiği bilgisini verdiği belirtildi. Açıklamada, vizonlarda rastlanan Covid-19 türünün klinik görünümü, ağırlığı ve bulaşıcılığının yeni tip korona virüsün diğer türleriyle benzerlik gösterdiği, öte yandan bu türünde, daha önce gözlemlenmeyen mutasyon terkibine rastlandığı ifade edildi.

"12 KİŞİYİ ENFEKTE ETTİĞİ AÇIKLANMIŞTI"

Danimarka'da çiftliklerde yetiştirilen 15-17 milyon civarındaki vizonun, Kovid-19'un hayvanlarda mutasyona uğradığının tespit edilmesi üzerine uyutulacağı açıklanmıştı. Danimarkalı yetkililer, vizonlardaki bu türün, insanlara bulaştığını ve şimdiye kadar 12 kişiyi enfekte ettiğini bildirmişti. Mutasyona uğrayan yeni tip korona virüsün "Cluster-5 virüs" olarak adlandırıldığı kaydedilmişti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar