5 milyon dolar hibe ettiğimiz Tunus'a 80 milyon dolarlık SİHA sattık

5 milyon dolar hibe ettiğimiz Tunus'a 80 milyon dolarlık SİHA sattık
Türkiye, 10 Aralık tarihinde yayımlanan Resmi Gazete ile Tunus'a korona virüs salgını nedeniyle 5 milyon dolarlık hibe verildiğini öğrendi. Ancak bugün Tunus ile gerçekleştirilen satış anlaşması kafaları karıştırdı.

Türkiye, 10 Aralık tarihinde yayımlanan Resmi Gazete ile Tunus'a korona virüs salgını nedeniyle 5 milyon dolarlık hibe verildiğini öğrendi. Ancak bugün Tunus ile gerçekleştirilen bir satışl anlaşması kafaları karıştırdı.

Bugün ortaya çıkan bilgiye göre, 5 milyon dolar hibe ettiğimiz Tunus, Türkiye'den 80 milyon dolar değerinde SİHA satın aldı.

SÖZLEŞME İMZALANDI

Bayraktar TB2’lerin ihracatının ardından, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ de, (TUSAŞ) ANKA-S İHA satışı için Tunus Savunma Bakanlığı ile sözleşme imzaladı. 

HaberTürk’ten Güntay Şimşek’in köşesinde yer verdiği bilgilere göre, varılan anlaşma kapsamında TUSAŞ, Tunus Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na 3 adet ANKA İHA ve 3 adet Yer Kontrol Sistemi teslim edecek.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic özgüyle bahsetti: Türkiye'den İHA satın almayı planlıyoruz
Yaklaşık 80 milyon ABD Doları tutarındaki ihracat anlaşması sonrasında, Tunuslu 52 pilot ve bakım personeline, Ankara’da TUSAŞ tesislerinde eğitimler verilecek.

resmigazete-002.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar