4 fakülteye dekan vekili olarak atanan Rektör Yardımcısı Halil İbrahim Şimşek açıklama yaptı!

4 fakülteye dekan vekili olarak atanan Rektör Yardımcısı Halil İbrahim Şimşek açıklama yaptı!
4 fakülteye dekan vekili olarak atanan Çorum Hitit Üniversitesi’nde Rektör Yardımcısı Halil İbrahim Şimşek konu ile ilgili açıklama yaptı. Şimşek, "Bunlar benim için ekstra yük. Hiçbir maddi getirisi yok" dedi.

Çorum Hitit Üniversitesi’nde Rektör Yardımcısı olan, İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek'in, 4 farklı fakülteye dekan vekili olarak atandığı iddia edilmişti. 

Sosyal medyada tepkilerin büyümesi üzerine Şimşek, konu ile ilgili açıklama yaptı. 

"DEKAN DEĞİLİM VEKİLİM"

Konuyla ilgili Hürriyet'e konuşan ilahiyatçı profesör, “Dekan değilim, vekilim” dedi.
2019 yılında rektör yardımcısı görevini üstlenen Şimşek hakkında çıkan haberlerle ilgili “Bunlar benim için ekstra yük. Hiçbir maddi getirisi yok. Dekan atanıncaya kadar zaten bu görevleri sürdürüyoruz. Turizm Fakültesi zaten pasif. Güzel Sanatlar Fakültesi’ne de daha yeni bir arkadaş atandı.

Spor Bilimleri Fakültesi’nin dekanı geçen sene istifa etti. Orada başka profesör olmayınca bana tevdi edildi. İki hafta önce de Fen-Edebiyat dekanı istifa etti. Yeni dekan atanana kadar geçici olarak benim üzerime verildi. Asli atamalar gerçekleşince bu görevler bizden düşecek” diyerek durumun rutin bir süreç olduğunu dile getirdi. 


"ÖNCE YÖK'E YAZILDI"


Prof. Şimşek yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“2019 mayıs ayında rektör değişikliği oldu. Yeni rektör de bize yardımcılık teklif etti, kabul ettik. Ben 27 yıldır bu üniversitenin kadrosundayım. Önceki rektörün yardımcısı üzerinde Güzel Sanatlar Fakültesi ve Turizm Fakültesi dekanlıkları vardı.


Sosyal alanlara ben baktığım için o iki dekanlığı bana devrettiler. Yasaya göre kadrosunda profesör olmayan fakültelerin dekanlığı ya rektör ya da yardımcılarından birinin uhdesine verilir. Bunlar da önce YÖK’e yazıldı. Sonra görevler verildi.” 

 

 

 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar