3600 Ek gösterge tablosuyla maaş,aylık ve ikramiye hesaplama | SGK uzmanı tek tek hesapladı

3600 Ek gösterge tablosuyla maaş,aylık ve ikramiye hesaplama | SGK uzmanı tek tek hesapladı
3600 ek gösterge için yapılan son açıklamalar ile beklentiler artarken gözler maaş ve ikramiye hesaplarına çevrildi. 3600 ek gösterge hesaplama, kimlere verilecek, maaşa etkisi kaç TL olacak?

2022 memur maaş zammı toplu görüşmelerinde yeniden masaya taşınan 3600 ek gösterge için gelen yeni açıklamalar kulisleri hareketlendirdi. 3600 ek göstergenin çıkacağı kesinleşirken kimlerin yararlanacağı ve yararlanan kişilerin maaşlarına olan etkisi de merak konusu oldu. Konu hakkında gelen soruları köşesinden yanıtlayan Hürriyet Gazetesi yazarı Noyan Doğan merak edilen yanıtları verdi. 

Özellikle de "3600 ek gösterge çıkarsa kim yararlanır, 3600 ek gösterge kimi kapsıyor, kimlere verilecek, maaşlara ve ikramiye tutarına nasıl yansıyacak?" soruları gündemi meşgul ediyordu.

3600 EK GÖSTERGE KİMLERE VERİLECEK SON DAKİKA, KİMLERİ KAPSIYOR, EK GÖSTERGE NEDİR?

Unvan, sınıf, hizmet ve derecelere göre farklılık gösteren kat sayı, devlet memuru statüsünde çalışan kişilerin hem aylık maaş tutarlarını hem de emekli ikramiyesi ve emekli maaşı hesaplamasında kullanılan hesaplama yöntemidir. Bu yöntem ile kat sayı arttıkça kişinin hem maaşı hem de ikramiyesi yükselmektedir. 

3600 ek gösterge kapsamına öğretmen, hemşire, din görevlisi, polis ve yönetici konumunda olan memurları ve bu pozisyondan emekli olanların girmesi bekleniyor.

3600 EK GÖSTERGE İLE KİMLERİN MAAŞLARI, EMEKLİ MAAŞI VE EMEKLİ İKRAMEYESİ TUTARLARI ARTACAK, NE KADAR YÜKSELECEK?

Konu hakkında hesaplama yapan Doğan "Şöyle ki; 3600 ek gösterge hakkı tanındığında, emeklilerin aylıkları 790 lira ile 840 lira arasında bir artış yaratacak. Ek gösterge emekli ikramiyelerine ise 17.500 lira ile 28 bin lira arasında etki edecek. Mesela, 30 yıllık bir hizmeti olan memurun emekli ikramiyesinde 24 bin liraya yakın bir artış olacak" diyerek rakamları duyurdu. 

Söz konusu düzenleme özellikle de 2008 senesinden önce memuriyet yaşantısına başlayan kişileri olumlu yönde etkileyecek ve hem maaşlarına hem de emekli ikramiyelerine olumlu bir şekilde yansıyacak. 3600 ek göstergenin çıkarılması ile hem çalışan hem de emekli maaşı rakamlarında yüzde 20 ile 25 arasında bir artış yaşanması bekleniyor. 3000 ek gösterge yerine 3600 ek gösterge ile çalışmaya başlayan bir öğretmenin maaşı yaklaşık olarak 135 lira daha yükselmiş olacak.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar