30 milyon euroluk maske dolandırıcılığı son anda engellendi

30 milyon euroluk maske dolandırıcılığı son anda engellendi
Fransa'da internet üzerinden gerçekleştirilmesi planlanan 30 milyon euroluk maske dolandırıcılığı polis tarafından engellendi. Olayda hayali maske satışı yapılmaya çalışıldığı ve vatandaşın dolandırılmak üzere olduğu kaydedildi.

30 milyon euroluk maske vurgunu son anda engellendi

Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, düzenlediği basın toplantısında polis ve jandarma teşkilatlarının tıbbi malzeme kaçakçılığıyla mücadelede gösterdiği çabayı överek 30 milyon Euro değerinde internet üzerinden gerçekleştirilmesi planlanan dolandırıcılığın engellendiğini duyurdu. Fransa, Covid-19 krizinin başladığı andan bu yana, maske hırsızlığı başta olmak üzere, karaborsa maske satışları ve internet üzerinden satışa sunulan hayali maske satışı yolsuzluklarıyla baş etmeye çalışıyor. Ülke, koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele halindeyken, yapılan ve yapılmaya çalışılan sahtekarlık ve dolandırıcılıkların, kabul edilemeyeceğini söylenen Castaner, "Bu iğrenç sahtekarlık ve dolandırıcılığı kınıyorum" ifadelerini kullandı.

Nisan ayı sonunda polis ve jandarma ekipleri tarafından 438 bin maske ele geçirilerek yaklaşık 363 yasal işlemde bulunulduğunu belirten Bakan, gerçekte olmayan 5.7 milyon maskenin internet üzerinden satışının yapılmak üzere tespit edilip engellendiğini açıkladı.

Yeni tip koronavirüs salgınında dezenfektan ve tıbbi maske ihtiyacını fırsata çevirmek isteyenlere karşı dikkatli olunması çağrısında bulunuldu

Fransa'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 26 bin 230'a çıktı. Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, virüs tespit edilen kişi sayısı son 24 saatte 642 artışla 210 bin 86'ya ulaştı.  

TEDBİRLER GEVŞETİLECEK

Fransa, Kovid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirlerin kademeli olarak gevşetilmesine yönelik ilk adımın 11 Mayıs'ta atılmasına karar vermişti. Buna göre, 11 Mayıs'tan itibaren dolaşım serbest hale gelecek ancak 100 kilometrenin üzerindeki seyahatlere zorunlu hallerde izin verilecek.  

Bu tarihten itibaren kreş ve ilkokullar kademeli ve isteğe bağlı olarak açılacak. Ortaokullar salgının etkili olmadığı bölgelerde 18 Mayıs'ta açılacak. Bir sınıfta en fazla 15 öğrenciye izin verilecek. Hijyen kurallarının yanı sıra ortaokullarda maske kullanımı zorunlu olacak. 

Ülkede 11 Mayıs'ta kafe ve restoranların dışında iş yerleri, mağazalar, kuaförler, küçük müzeler ve kütüphaneler açılacak. Toplu taşıma araçlarında ve taksilerde maske takmak zorunlu olacak, bu kurala uymayanlara 135 avro para cezası verilecek. 

Paris dışındaki kentlerde alışveriş merkezleri de kapılarını açacak. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar