30 Ağustos kutlamalarını yasaklayanlara Uğur Dündar'dan tokat gibi mesaj

30 Ağustos kutlamalarını yasaklayanlara Uğur Dündar'dan tokat gibi mesaj
İçişleri Bakanlığı 81 ilin valiliklerine 30 Ağustos genelgesi yolladı. Genelgeye göre 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda tebriklerin kabulü programı yapılmayacak ve resepsiyon düzenlenmeyecek. Bu duruma tepki gösteren Uğur Dündar ise alınan her hür nefeste, 30 Ağustos'un kutlandığına dikkat çekeren, "30 Ağustos'u kutlamak yasaklanamaz!." dedi.

Zafer Bayramı etkinliklerine korona virüs salgını nedeniyle düzenleme getirildi. İçişleri Bakanlığı 81 ilin valiliğine gönderdiği genelgede, “Kutlamalar pandemi süreci göz önüne alınarak; çelenk sunma programı, TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerden, kamu kurum ve kuruluşlarından, şehit ve gazi derneklerinden birer temsilcinin katılımıyla maske-mesafe kuralına riayet edilmesi suretiyle asgari düzeyde gerçekleştirilecek." denildi.

"YASAKLANAMAZ, HER HÜR NEFESTE KUTLUYORUZ"

Zafer bayramı kutlamalarının yapılmayacak olmasına tepki gösteren Uğur Dündar twitter hesabından bir paylaşım yaptı. Attığı tweette, "30 Ağustos'u kutlamak yasaklanamaz!.Çünkü biz aldığımız her hür nefeste Allah'a şükrediyor ve 30 Ağustos'u kutlamış oluyoruz. Çünkü o hür nefesleri, bağımsız bir millet olmamızı sağlayan muhteşem 30 Ağustos Zaferine, yani Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ve askerlerine borçluyuz" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar