3 kişiyi öldürmekle suçlanan kaplanın cezası belli oldu

3 kişiyi öldürmekle suçlanan kaplanın cezası belli oldu
Hindistan'da 3 kişiyi öldürmekle suçlanan bir kaplanın ömür boyu kafeste tutulması kararı alındı.

Madhya Pradesh eyaletindeki yaban hayatı koruma yetkilileri, sıklıkla yerleşim yerlerine giren vahşi hayvanı, insanlara ve çiftlik hayvanlarına saldırdığı gerekçesiyle Bhopal kentindeki bir hayvanat bahçesine gönderdi.

Hint yaban koruma yetkililerinden S.K Mandal, hayvanın "çok tehlikeli" olduğunu vurgulayarak, "Ona vahşi yaşamda kalması için çok şans verdik, fakat birçok kez insanların bulunduğu bölgelere geldi. Bizim için geriye kalan tek seçenek, insanların ve hayvanın güvenliği için kaplanı kafese almaktı" diye konuştu.

Hindistan'da yerel halk, kendileri için tehlike olarak gördüğü kaplanları öldürüyor.

Yerel basından "berduş" veya "göçebe" olarak adlandırılan 5 yaşındaki kaplan ilk kez Aralık 2018'de yakalanmıştı. Yetkililer hayvanı korumak için güvenli olan kaplan rezervine transfer etmişti. Hayvanı takip etmek için GPS çipi takıldı. Kaplan, 2018 yılında hayvan rezervinden çıkarak 500 kilometre yol katetmişti.

Kaplanın bulunduğu Bhopal Milli Parkı direktörü Kamlika Mohanta, "Vahşi hayvanın yeni ortamına uyum sağlaması zaman alacak. Buradaki davranışlarını yakından izleyeceğiz" dedi.

Kaplanın şimdilik kafeste tutulacağı, ancak daha sonra hayvanat bahçesi veya bir safariye gönderilmesi için görüşüleceği ifade edildi.

Ülkedeki kaplan sayısı artıyor
Hükümet verilerine göre, 2014-2019 yılları arasında kaplan saldırılarında yaklaşık 225 kişi öldü.

Euronews'in haberine göre veriler, 2012-2018 yılları arasında kaçak avcılar veya elektrik çarpması sonucu 200'den fazla da kaplanın öldüğünü gösteriyor.

Hindistan dünya kaplanlarının yaklaşık yüzde 70'ine ev sahipliği yapıyor. Geçtiğimiz yıl hükümet, ülkedeki kaplan nüfusunun 2018'de 2 bin 967'ye çıktığını açıklamıştı. 2006'da bu sayı sadece bin 411 idi.
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar