27 kişilik gruba biraz kese, biraz masaj...MHP'li belediyenin hamam sefası ne kadar tuttu?

27 kişilik gruba biraz kese, biraz masaj...MHP'li belediyenin hamam sefası ne kadar tuttu?
Aydın İncirliova Belediyesi'nin, MHP yönetiminde olduğu dönemde futbolcuları, gazetecileri ve 27 kişilik bir grubu hamama götürdüğü, masaj ve kese ücreti olarak 12 bin lira harcandığı ortaya çıktı.

Aydın’daki İncirliova Belediyesi’nin, MHP yönetiminde olduğu 2019 yılında oldukça dikkat çekici harcamalara imza attığı ortaya çıktı. Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, MHP'li eski Belediye Başkanı Gürşat Kale, 2019 yerel seçimlerinden önce futbolcuları ve gazetecileri hamama götürerek yaklaşık 12 bin TL lira hamam, masaj ve kese ücreti ödedi.

MASAJ VE KESE HİZMET NE KADAR?

Bir de hamamın önünde hatıra fotoğraf çektiren Kale’nin, yaptığı bu harcamalarla kamu zararına neden olduğu tespit edildi. Sayıştay 8. Dairesi’nin kararına göre, Kale’nin belediye başkanı olduğu dönemde “belediye hamamının tanıtılması” kapsamında gazeteciler ve futbolcular hamama götürüldü. 2019 yılında belediye kasasından kese, masaj türü hizmet bedelleri adı altında 8 bin 30 TL ödeme yapıldı.

Sayıştay Dairesi üyelerinin oybirliğiyle verdiği kararda, “Belediye hamamının tanıtılması kapsamında gazetecilere ve futbolculara verilen kese, masaj türü hizmet bedellerinin belediye bütçesinden ödenmesi sonucunda oluşan toplam 8 bin 30 TL’lik kamu zararının, harcama yetkilisi ve gerçekleştirme görevlisinden faizi ile birlikte tahsil edileceği” belirtildi.

27 KİŞİ İÇİN DE 4 BİN TL ÖDENDİ

MHP’li Kale’nin döneminde 27 kişilik bir başka grup da 2019 yılının Mart ayında hamama götürüldü. Sayıştay, yaptığı incelemede 27 kişinin yine işletme hakkı devredilen belediye hamamının tanıtılması kapsamında hamama götürüldüğünü ve “kese, masaj türü hizmet alımı” adı altında belediye bütçesinden 3 bin 942 TL ödendiğini tespit etti. Sayıştay’ın kararında, “Belediye hamamının tanıtılması amacıyla yapılan kese, masaj türü harcamaların belediye bütçesinden karşılanmasının hukuki bir dayanağı bulunmamaktadır” dendi.

KAMU ZARARI OLUŞTURDUĞU İÇİN...

Dönemin belediye yetkilileri Sayıştay’a yaptıkları savunmalarda “kamu yararı düşüncesiyle 27 kişilik grubu hamama götürdüklerini” iddia etse de, Sayıştay’ın kararında “Nasıl ve neye göre seçildiği belli olmayan 27 kişiye yönelik kese, masaj hizmetinin belediyece karşılanmasının kamu yararına değil, sadece hizmet verilen kesimin yararına olduğu açıktır” ifadeleri yer aldı. Sayıştay, kamu zararı oluştuğu için yaklaşık 4 bin TL’lik bu harcamanın da kamu harcama yetkilisi ve gerçekleştirme görevlisinden faizi ile birlikte tahsil edileceğini açıkladı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar