23 Eylül tarihli koronavirüs tablosu açıklandı

23 Eylül tarihli koronavirüs tablosu açıklandı
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre günlü vaka sayısı 27 bin 844 oldu.

Sağlık Bakanlığı’nın 23 Eylül’e ilişkin koronavirüs verilerine göre; son 24 saat içerisinde yapılan 356 bin 132 yeni testten 27 bin 844'ü pozitif çıktı. Virüs nedeniyle 217 kişi daha hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı 21 bin 267 olarak açıklandı. Türkiye ortalamasının, yüzde 69.28'e ulaştığı 2. doz aşılamada Kırklareli birinci sırada, Şanlıurfa ise son sırada bulunuyor.

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı haritada, 2. doz aşılamada hedef nüfusun yüzde 75 ve üzerinin aşılandığı iller mavi renkle gösteriliyor. Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs verilerine ilişkin yayınladığı tabloda yer alan bilgilere göre; 2. doz aşılamada yüzde 77,1 aşılama oranıyla Kırklareli birinci sırada yer alıyor. ‘Mavi iller’ listesinde Kırklareli'ni sırasıyla Amasya, Muğla, Eskişehir, Çanakkale, Ordu, Edirne, Balıkesir, Burdur ve İzmir izliyor. Yüzde 43,0 aşılama oranı ile Şanlıurfa ise son sırada bulunuyor. 

23-eylul-tablo.jpg

2. doz aşılamada üç büyük ilde ise birinci sırada yüzde 74,4 ile İzmir, ikinci sırada yüzde 72,1 ile Ankara ve üçüncü sırada yüzde 65,7 ile İstanbul bulunuyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka tablosunu sosyal medya hesabından şu notla paylaştı:

"Yeni vaka sayımız 27.844. Can kaybımız 217. Salgının dramatik sonuçlarını yeni vaka sayıları belirliyor. Can kayıplarındaki azalmayı ancak vaka sayılarını istikrarlı şekilde düşürerek sürekli hale getirebiliriz. Tabloyu aşılarımızı olarak, tedbirlere uyarak kontrol altına alalım."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar