22 Ocak tarihli koronavirüs tablosu açıklandı

22 Ocak tarihli koronavirüs tablosu açıklandı
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre günlük vaka sayısı 72 bin 856 oldu.

Sağlık Bakanlığı’nın 22 Ocak’a ilişkin koronavirüs verilerine göre; son 24 saat içerisinde yapılan 417 bin 161 testten 72 bin 856’sı pozitif çıktı. Virüs nedeniyle 184 kişi daha hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı 89 bin 926 olarak açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Son haftalarda günlük vaka sayısının yaklaşık yarısı İstanbul’da tespit ediliyor. İstanbul, şartları sebebiyle hastalığın kolay yayılabildiği bir şehir, tedbirlerin büyük bir ciddiyetle uygulanması gerekiyor. Maske, mesafe kuralına uyup, hatırlatma dozu aşımızı yaptıralım” dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı haritada, 2. doz aşılamada hedef nüfusun yüzde 75 ve üzerinin aşılandığı iller mavi renkle gösteriliyor. Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs verilerine ilişkin yayınladığı tabloda yer alan bilgilere göre; 2. doz aşılamada yüzde 88.5 aşılama oranıyla Osmaniye birinci sırada yer alıyor. Yüzde 61 aşılama oranı ile Şanlıurfa ise son sırada bulunuyor. 2. doz aşılamada üç büyük ilde ise birinci sırada yüzde 84.5 ile İzmir, ikinci sırada yüzde 82.2 ile Ankara ve üçüncü sırada yüzde 77 ile İstanbul yer alıyor.

22-ocak-vaka-tablo.jpg

BAKAN KOCA: “İSTANBUL, ŞARTLARI SEBEBİYLE HASTALIĞIN KOLAY YAYILABİLDİĞİ BİR ŞEHİR”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka tablosunu sosyal medya hesabından şu notla paylaştı:

“Son haftalarda günlük vaka sayısının yaklaşık yarısı İstanbul’da tespit ediliyor. İstanbul, şartları sebebiyle hastalığın kolay yayılabildiği bir şehir, tedbirlerin büyük bir ciddiyetle uygulanması gerekiyor. Maske, mesafe kuralına uyup, hatırlatma dozu aşımızı yaptıralım.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar