‘21 kez aynı suçu işleyenler var’

‘21 kez aynı suçu işleyenler var’
TÜDEF Genel Başkan Vekili ve Gıda Komisyonu Başkanı Sinan Vargı, “Gıdada hile ve tağşiş yapan firmaların açıklanması ve ağır para cezaları verilmesi caydırıcı olmayabiliyor. 21 kez yakalanıp yine aynı suçu işleyen var” dedi.

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkan Vekili ve Gıda Komisyonu Başkanı Sinan Vargı, sıvı yağlarda, et ve et ürünlerinde, süt ve süt ürünlerinde hileli ürün üretimlerinde korkunç artışlar gördüklerini belirterek, “Gıdada hile ve tağşiş yapan firmaların açıklanması ve ağır para cezaları verilmesi caydırıcı olmayabiliyor. Bu ürünleri üreten ve satanlara mutlaka hapis cezası verilmeli” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen 618 firmaya ait 1211 parti ürünle ilgili bilgileri önceki gün kamuoyuna açıklamıştı.

Vargı, firmaların, zaman zaman isim değişikliği yaparak aynı usulsüzlüğü işlemeye devam ettiğini belirterek, “Bu firmalardan bazılarının sahtekarlığı ileri boyutlara ulaşmış ve bir o kadar da yüzsüzler. 21 kez yakalanıp yine aynı suçu işleyen var” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar