2019 Fitre Ücreti Ne Kadar? Fitre Nedir?

2019 Fitre Ücreti Ne Kadar? Fitre Nedir?
Vatandaşlar, ramazan ayının bitimine yakın olarak,"Fitre ne zaman ve kimlere verilir?" sorusuna yanıt arıyor. Merak edilen 2019 fitre ücreti rakamı ise, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklandı. İşte merak edilen detaylar...

Halk arasında fitre olarak bilinen fıtır sadakası (sadaka-i fıtır); insan olarak yaratılmanın ve ramazan orucunu tutup bayrama ulaşmanın bir şükrü olarak dinen zengin olup ramazan ayının sonuna yetişen Müslümanın, belirli kimselere vermesi vacip olan bir sadakadır.

Fitrenin ne kadar verileceği ve ne zaman verileceği araştırılan gündem konuları arasında yer almaktadır. 2019 fitre ücretlerinin ne kadar olduğu sorusunun yanıtı ise Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklandı. İşte fitre bedeline ilişkin tüm detaylar…

FİTRE NE KADAR VERİLİR? FİTRE NE ZAMAN VERİLMELİ?

Üsküdar'daki İslam Araştırmaları Merkezi'nde ana teması "Ramazan ve İnfak" olan 2019 yılı ramazan ayı bilgilendirme toplantısı düzenleyen Erbaş, insanları ihtiyaç sahiplerine yardım etme konusunda duyarlı olmaları gerektiğini belirtti.

Fitre bedeline ilişkin açıklama yapan Erbaş, "Vatandaşlarımız ramazan ayı boyunca zekat, fitre, fidye, sadaka, gıda paketi, bayramlık kıyafet gibi bağışlarını 'www.tdv.org ve bagis.tdv.org' adreslerinden online yapabileceği gibi il ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, tüm PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla da yapabileceklerdir. Ayrıca, bağışçılarımız tüm GSM operatörlerine bağlı faturalı ve faturasız hatlardan 5601'e SMS göndererek fitre bağışında bulunabilecektir. Bir SMS ücreti, bir fitre bedeli olan 23 Türk Lirası'dır" ifadelerini kullandı.

FİTREYİ KİMLER VERİR FİTRE KİMLERE VERİLİR

Kişi, kendisinin ve küçük çocuklarının fitrelerini vermekle yükümlüdür. Hz. Peygamber, köle-hür, büyük-küçük, kadın-erkek her müslümana fitrenin gerektiğini ifade etmiştir.

Fıtır sadakası olarak da bilinen fitre, ihtiyacın karşılanma durumuna bağlı olarak değişmektedir. Günümüzde fıtır sadakası miktarının belirlenmesinde, kişinin bir günlük normal gıda ihtiyacını karşılayacak miktarın ölçü alınması daha uygundur. Kişi; dinen zengin sayılanlara, anne, baba, dedeler veya büyük annelere, çocuk ve torunlarına ve eşine fıtır sadakası veremez. Fitreler bir fakire verilebileceği gibi, birkaç fakire de dağıtılabilmektedir.  Ancak bir kişiye verilen miktar bir fitreden az olmamalıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar