2001 yılında işe girenler EYT 2022 kapsamında yer alacak mı? Milyonlarca çalışan merak ediyordu...

2001 yılında işe girenler EYT 2022 kapsamında yer alacak mı? Milyonlarca çalışan merak ediyordu...
2000'li yıllarda SGK Primi ödemeye başlayan, sigortalı olanlar için EYT düzenlemesinin faydası olacak mı?

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili çalışma hazırlığı 1999 yılı ve öncesinde işe girenleri heyecanlandırdı. Özellikle kimlerin kapsam içinde yer alıp kimlerin almayacağına ilişkin merak
içinde olan vatandaşların dışında bir grup daha var. İlk sigorta primini 1999 sonrası 2000, 2001 ve 2002 yıllarında ödemeye başlayanlar.

2000'DEN SONRASI EYT KAPSAMINDA YER ALACAK MI?

2000 yılı ve sonrasına ilişkin EYT düzenlemesi olup görev yaptım. 4 yıl 7 ay yıpranma aldım. Bu yıpranma sigorta başlangıcımı geriye çeker mi? emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinden yararlanabilir miyim?" sorusuna yanıt verdi.

Bu soru üzerinden 2000 yılından sonra işe girenlerin nasıl emekli olabileceği hakkında bilgi verdi. SGK Uzmanı Ekrem Sarısu yapmış olduğu açıklamasında "Hak kazandığınız yıpranma süresi sigortalılık başlangıcınızı geri götürerek eski mevzuata tabi olmanızı sağlamaz. EYT yasasının 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olanları kapsaması bekleniyor. Beklendiği gibi bir yasa çıkartılırsa maalesef yararlanamazsınız.

ÇALIŞMA BAKANLIĞI DUYURACAK! 

Fakat tüm çalışanlarda yaş indirimine giden bir yasa çıkartılması halinde, tabii ki siz de yararlanırsınız. Sorunuza EYT esasları belli olduğunda daha net cevap verilebilir." ifadelerini kullandı. Bu açıklama doğrultusunda özetle EYT kapsamında yer alacak grubun 8 Eylül 1999'dan önce ilk sigortasını ödeyenler için geçerli olacağı ancak tüm çalışanları kapsayan bir düzenleme olması halinde 1999 sonrası 2000, 2001 ve 2002 yıllarında işe girenler için de EYT Müjdesi verilebileceği değerlendirildi. Net açıklama ise Çalışma Bakanlığı'nın üzerinde durduğu çalışmaların sonuçları açıklanınca belli olacak.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar