20 yaşındaki genç o ülkeden yürüyerek Türkiye'ye geldi!

20 yaşındaki genç o ülkeden yürüyerek Türkiye'ye geldi!
Almanya'da yaşayan Celil Yahya Yıldız (20), Manheim kentinden yürüyerek yola çıktı. 64 günün sonunda Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine ulaşan Yıldız'ın hedefi, İstanbul Boğazını geçmek.

20 yaşındaki genç o ülkeden yürüyerek...

Almanya’nın Manheim kentinde yaşayan Celil Yahya Yıldız, yanına sırt çantası, yiyecek, uyku tulumu ve yağmurdan ıslanmamak için aldığı küçük tentesiyle yürüyerek Türkiye’ye geldi. Kapıkule Kapısı’ndan yurda giriş yapan Yıldız, 64 günde Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine ulaştı. Yıldız, Lüleburgaz Yıldızları Motosiklet ve Bisiklet Akademisi’nde mola verdi.

"İNSANLAR BANA HEP YARDIM ETTİ"

Yıldız, yürüyerek Türkiye’ye gelme fikrine ailesinin önce karşı çıktığını belirterek, daha sonra da destek verdiğini söyledi. Yürümeyi çok sevdiğini söyleyen Yıldız, "Yeni insanlarla tanışmayı, yeni ülkeleri görmeyi çok seviyorum. 64 gün önce Almanya sınırından yola çıktım. Hedefim İstanbul Boğazı’nı geçmek. Ondan sonrası belli değil.

u.jpg

Boğazı geçerken vereceğim karara göre ya yürüyeceğim ya yürümeyeceğim. Yolculuğa başlarken çok heyecanlıydım. Biliyordum ki önümde en az 2 bin 500 kilometre yol vardı. Üç gün sonra yürümekten çok mutlu oldum. Çok fazla insan gördüm. İnsanlar bana hep yardım etti" dedi. 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar