-20 dereceyi gören Bitlis'e çığ uyarısı yapıldı

-20 dereceyi gören Bitlis'e çığ uyarısı yapıldı
Bitlis'te kar yağışının ardından etkili olan soğuk hava nedeniyle çatılarda uzun buz sarkıtları oluştu. Tehlikeye yol açan buz sarkıtlarının temizlenmesi için belediye ekiplerince çalışma başlatıldı.

-20 dereceyi gören o ilde çığ uyarısı yapıldı

Bitlis'te 2 gündür etkili olan soğuk hava hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Kentte geceleri hava sıcaklığı eksi 20 dereceye kadar düşüyor. Hava sıcaklığının düşmesi ile birlikte çatılarda uzun buz sarkıtları oluşmaya başladı.     

Çatılardaki buz sarkıtlarının tehlike oluşturması nedeniyle belediye ekiplerince çalışma başlatıldı. İtfaiye ekipleri çatılardaki buz sarkıtlarını temizlerken, zabıta ekipleri de önlem aldı. Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, kış aylarını yavaş yavaş geride bıraktıklarını belirterek, "Kar yağışlarımız şimdilik durdu. Havalar da soğumaya başladı. Şu an itibarıyla gün içinde eksi 14, geceleri ise 20 derecelere kadar düşüyor.   

Bununla beraber çatılarda biriken karlardan dolayı buzlanmalar meydana geliyor. Bitlis Belediyesi ekipleri olarak çatılardan sarkan buzları temizlemeye çalışıyoruz. Çünkü bunlarda vatandaşlarımıza tehlike arz ediyor.    

Ayrıca kar temizleme ve taşıma işine de devam ediyoruz. Buzlanmadan dolayı da aralıklarla tuzlama çalışması gerçekleştiriyoruz. Çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüp, vatandaşlarımızın daha rahat yürüyebilmesi ve rahat ortamlara girebilmesi için Bitlis Belediyesi olarak elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.   

Öte yandan Bitlis'te kar yağışının ardından kapanan köy yolları da tek tek ulaşıma açılıyor. Kapanan 125 köy yolundan 120'sinin ulaşıma açıldığını belirten İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Ümit Kurtkan, kapalı olan 5 köy yolunun da en kısa sürede yeniden ulaşıma açılacağını bildirdi.  

Meteoroloji yetkilileri ise, hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde artacağını belirtti. Yetkililer, özellikle gündüz hava sıcaklıklarının artması nedeniyle eğimi fazla olan bölgelerde çığ riskinin bulunduğunu, bu bölgelerde yaşayan vatandaşların bu konuya duyarlı olmalarını istedi. Yetkililer, önümüzdeki günlerde bölgede yağış beklenmediğine de dikkati çekerek, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerine çıkacağını belirtti. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar