1999 Öncesi emeklilik tablosu! Kadın erkek primlerinde 10 ve 15 yıl şartı

1999 Öncesi emeklilik tablosu! Kadın erkek primlerinde 10 ve 15 yıl şartı
1999 öncesi işe girenlerin emeklilik tablosu. 1999 Eylül ayı ilk SGK primi ödeyen kadın erkek çalışanların erken emeklilik yaş hesabı. Emeklilik yaşı hesaplama işlemleri, e-Devlet ve SGK emeklilik yaş hesabı form doldurma detayları.

1999 yılı öncesinde işe girmiş olmak, ilk SGK prim ödemesinin o yıl eylül ayından önce yatırılmış olması çalışanlara büyük avantaj sağlıyor. Çalışanların emekli olabilmeleri için belirlenen şartlarda, 1999 öncesinde prim ödemesine başlamış kadın ve erkeklerin yaş konusunda, yaş haddi ile emeklilik tanımlanmasında ve tamamlanması gereken prim şartları diğer çalışanlara göre daha kolay. Çalışanlara sgkbulteni.com sağlanan bu haklar ile en erken yaşta emekli olmak isteyenler tabi oldukları emeklilik şartlarını araştırıyorlar. 

1999 ÖNCESİ KADIN ERKEKLER İÇİN EMEKLİLİK YAŞ TABLOSU

Türkiye'de aktif olarak çalışan vatandaşların yaklaşık 7 milyona yakını EYT kapsamında yer alıyor. Bu rakamın anlamı ise 1999 yılı Eylül ayından önce işe girmiş ve emeklilik bekleyen milyonlar var. Bu kapsamda SGK'nın sağlayacağı emeklilik hakları çok büyük önem taşıyor. 1999 öncesi işe girenler kaç yaşında emekli olacaklarını ve hangi şartlara tabi olduklarını en doğru şekilde SGK'nın web sitesinden öğrenecekler. 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanların doğum tarihi, işe giriş tarihi, askerlik veya doğum borçlanması yapmış olma durumuna göre sgkbulteni.com kendi sitesinden emeklilik yaş hesabı yapıyor. Çalışanlar bu hesaplama ile ne zaman emekli olabileceklerini çok kolay ve hızlı bir şekilde öğrenebilirler. Bunun dışında aynı hizmeti e-Devlet kanalı üzerinde de öğrenebilirler. 

1999 ÖNCESİ EMEKLİLİK TABLOSU ERKEK

erkek-tablo-2.jpg


1999 ÖNCESİ EMEKLİLİK TABLOSU KADIN

kadin-tablo-1.jpg

EMEKLİLİK TABLOSUNDA 10 VE 15 YIL HAKLARI

1999 öncesi çalışanlar 2022 yılında sağlıklarını kaybetmiş ve çalışamayacak durumuna gelmişlerse yüzde 60 iş gücü kaybı raporu alarak 10 yıl çalışma ve 1800 prim gün ile emekli olabilirler. Bu emeklilik türünde yaşa bakılmaz.

Yaş haddinden emeklilik ise 1999 öncesi çalışanlar için 3600 gün prim ve 15 yıl şartları ile olur. Yaş haddi ile emeklilikte yaş şartının sağlanması gerek. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar