1915 Çanakkale Köprüsü bakın ne zaman açılıyor! Dikkat çeken detay

1915 Çanakkale Köprüsü bakın ne zaman açılıyor! Dikkat çeken detay
1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılış tarihi öne çekildi. Yeniçağ Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılışının Çanakkale Zaferi'nin 107. yılının kutlanacağı 18 Mart tarihinden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a doğum günü hediyesi olması için 26 Şubat tarihine çekilmesine sert tepki gösterdi.

Çanakkale’nin Lapseki ile Gelibolu ilçeleri arasında inşa edilen 1915 Çanakkale Köprüsü, dünyanın en uzun asma köprüsü olarak tanıtıldı. Köprünün, tarihe “Çanakkale geçilmez” sözünün yazıldığı 18 Mart Deniz Zaferi’nin yıldönümünde açılacağı vurgulanmıştı. Ancak maliyetinin 3.1 milyar Euro geçeceği duyurulan köprünün açılış tarihi öne çekildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki günkü açıklamasında köprünün 26 Şubat’ta açılacağını duyurdu. 26 Şubat, aynı zamanda 1954 doğumlu olan Erdoğan’ın yaş günü. 

Daha önce açılışının 18 Mart’ta yapılacağı duyurulan 1915 Çanakkale Köprüsü’nde çalışmalar devam ediyor. Son olarak AKP Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım, köprünün açılışının Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğum günü olan 26 Şubat tarihine yetiştirilmeye çalışıldığı söyledi. Yıldırım, açılışın Erdoğan için doğum günü hediyesi olacağını da belirtti.

“ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZİN KEMİKLERİ SIZLAR”

Yeniçağ Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu, Yıldırım’ın açıklamalarına sert tepki gösterdi. Uğuroğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Yüzlerce YUH Çanakkale Köprüsü Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yılında 18 Mart 2022'de açılacaktı Erdoğan'ın kibiri öne çıkmış, Binali Yıldırım açıkladı @BY Tayyip'in doğum gününde 26 Şubat'ta açılacak Doğum günü hediyesi olacakmış Çanakkale şehitlerimizin kemikleri sızlar.”

tfghgfh.png

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar