18 köy ve mahalle boşaltıldı, 62 kişi yaralandı... Manavgat'taki yangın kontrol altına alındı

18 köy ve mahalle boşaltıldı, 62 kişi yaralandı... Manavgat'taki yangın kontrol altına alındı
Antalya'nın alevlerle mücadelesi sürerken Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Manavgat'taki yangının yaklaşık 21 saat sonra kontrol altına alındığını bildiriken, 3 can kaybının ve 62 kişinin de yaralandığının açıkladı.

Dün öğle saatlerinde Kavaklı, Sarılar, Kalemler ve Yeniköy mahallelerindeki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Alevlerin tehdit ettiği 18 köy ve mahallede yaşayan vatandaşlar tahliye edildi. Özellikle Kalemler bölgesinde tahliye edilen birçok ev yangından zarar gördü.

Manavgat'ta kriz masası oluşturularak evleri boşaltılan vatandaşlar için 700 civarında konaklama yeri ayarlandı. Yangından 62 kişi etkilendi. 3'ü yanık, 2'si kırık, 57'siyse dumana maruz kalma sebebiyle tedavi altına alındı. Tedavileri tamamlanan 51 kişinin taburcu edildiği bildirildi. Öte yandan Akseki'deki dumandan etkilenen 82 yaşındaki bir kişi hayatını kaybetti.

y1-003.jpg

Bakan Pakdemirli Akseki'deki orman yangınında 82 yaşındaki bir vatandaşın hayatını kaytbettiğini açıkladı. Oymapınar Barajı'nda 10 kişinin mahsur kaldığını belirten Pakdemirli, "Hayati tehlikeleri yok, restorancı oldukları tahmin ediliyor. Helikopterleri gönderemiiyoruz ancak yol açık ve alınacaklar oradan. Antalya'da 18 köy ve mahalle boşaltıldı. Adana Kozan'da 6 köy, Mersin'in Aydıncık ilçesinde 5 köy boşaltıldı. Önceliğimiz yerleşim yerleri" dedi.

y4-001.jpg

Bakan Çavuşoğlu da yangına anında müdahale edildiğini, ekiplerin, cansiparane çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Yangının devam ettiğine değinen Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Can kaybının olmaması sevindirici. İnşallah da olmaz. Dumandan zehirlenen vatandaşların durumu da iyi. Vatandaşın zararının telafisi yapılacak. Evi, serası ya da tarım ürünleri zarar görenlerin hepsinin telafisini yaparız, hepsini gideririz. İnşallah kısa süre içinde, umut ediyoruz ki bu gece yangın kontrol altına alınır, ondan sonra da gerekli çalışmaları yaparız."

y2-004.jpg

Yangına ilişkin AFAD'dan bir açıklama yapıldı. Söndürme çalışmalarının 1 İHA, 2 uçak, 19 helikopter, 192 arazöz, 30 iş makinesi, 960 personel ve su ikmal araçlarıyla yürütüldüğü bildirildi. Açıklamada, Yeniköy ve yakınındaki yerleşim yerlerinden, ormana yakın bölgelerdeki evlerin Jandarma tarafından tahliye edildiği kaydedildi.

y3.jpg

Antalya'nın Manavgat ilçesinde devam eden orman yangınında ölü sayısı 3'e yükseldi.

Akseki'nin Kepezbeleni köyünde dün akşam 82 yaşındaki Hasan Ali Yüksel'in ölümünün ardından, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2 vatandaşın daha hayatını kaybettiğini açıkladı. Pakdemirli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

"Maalesef Antalya Değirmenli Mahallesi Delioğlanlı mevkisinde ikamet eden Osman Gardaş ve Şehri Gardaş'ı kaybettik. Başımız sağ olsun. Ailelerine ve sevenlerine sabırlar diliyorum."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar