16 Nisan'da karmaşa son bulacak

16 Nisan'da karmaşa son bulacak
MHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, "Bir tarafta yüzde 52'ye yakın oy alan cumhurbaşkanı, diğer tarafta hükümet var. Bunlar bir kargaşaya neden olmuştu. Karmaşanın ortadan kalkacağını düşünüyoruz." dedi.

16 Nisan'da karmaşa son bulacak

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, yaptığı açıklamada, halk oylamasında "Evet" çıkma ihtimalinin çok yüksek olduğunu, toplumsal kabulü sağlayacak yüzde 51'in çok üzerinde bir rakamın sandıktan çıkacağına inandığını belirtti. 

Türk siyasi tarihi için 16 Nisan'ın çok önemli olduğunu vurgulayan Tanrıkulu, 2007 yılında yapılan halk oylamasıyla cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle iki başlı bir yönetimin ortaya çıktığını kaydetti.

Ahmet Kenan Tanrıkulu, "Bir tarafta yetkilerini halktan aldığını söyleyen, yüzde 52'ye yakın oy alan cumhurbaşkanı, diğer tarafta halktan aldığı oylarla iktidar olan hükümet ve başbakan var. Sonuçta bunlar bir kargaşaya neden olmuştu. Şimdi bu karmaşanın ortadan kalkacağını düşünüyoruz." diye konuştu.

Darbecilere karşı yapılan ilk anayasa

Tanrıkulu, Türkiye'de anayasaların hep vesayetle değiştiğini, 1961 ve 1982 Anayasalarının darbeler sonunda oluştuğunu, ilk defa bir anayasanın darbe sonrası değil de darbecilere karşı yapıldığına işaret etti.

1982 Anayasası'nı "Kenan Evren Anayasası" olarak tanımladığını, yetkileri aşırı derecede zorlanmış ama hukuki sorumlulukları azaltılmış bir cumhurbaşkanlığı sisteminin uygulamada olduğunu anlatan Tanrıkulu, cumhurbaşkanına sorumluluk veren bir sistemin oylanacağını belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar