15 yıldır çile çekiyorlardı... Mansur Yavaş el attı!

15 yıldır çile çekiyorlardı... Mansur Yavaş el attı!
Yaklaşık 15 yıldır tankerler ile su taşınan Boğazkaya Mahallesinin su sorununun çözümü için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş talimatı verdi.

15 yıllık çile son buluyor

Ankara'ya 126 km uzaklıkta olan Haymana'nın Boğazkaya Mahallesinde, köylüler suları olmadığı için sosyal medyadan tepkilerini dile getirdi. 15 yıldır su sorunu yaşayan Boğazkaya Mahallesindeki köylüler, önceki dönemin seslerini duymadığını dile getirirken, Mansur Yavaş'ın bu sorunu çözmesi için talepte bulundu. 

Boğazkaya Mahalle Muhtarı Osman Şeker başta olmak üzere; Haymana CHP İlçe Başkanı Kasım Koç, Haymana Muhtarlar Derneği Başkanı Abdülkadir Beşkaya ve Haymana eski Belediye Başkanı Hacı Aysu tarafından mahalledeki sorun Büyükşehir yetkililerine bildirildi. 

"'BAŞKENTTE SU YOK' DEDİRTMEM"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a konu ile ilgili gece saatlerinde bilgilendirme yapıldıktan sonra, Yavaş'ın yetkililere "Türkiye'nin başkentinin köyünde su yok dedirtmem, ivedi bir şekilde su sorununun çözümü için harekete geçin" talimatı verdiği öğrenildi. 

"SU SORUNUNU ORTADAN KALDIRACAĞIZ" 

CHP Haymana İlçe Başkanı Kasım Koç, "Mansur Başkanımızın konu ile ilgili bilgisi var, bizlerde harekete geçtik, şimdilik tankerler ile Boğazkayalı hemşehrilerimizi mağdur etmeyeceğiz. Oradaki su sorununun çözümü için adımlar atılmış durumda inşallah, Boğazkaya köyümüzün su sorununu ortadan kaldıracağız" dedi. 

"ALLAH MANSUR YAVAŞ'TAN RAZI OLSUN"

Mahalle sakinleri, Mansur Yavaş'ın seslerini duymasından dolayı memnuniyetlerini dile getirirken köylerinin acil bir şekilde içme suyuna kavuşmalarını istedi. "Allah Mansur Başkan'dan razı olsun, bizim sesimizi duydu. Biz böylesini ilk defa gördük, öncekilere sesimizi duyuramıyorduk. Bu bile güzel bir şey inşallah su sorunumuz çözülür" dediler.  

Öte yandan köyde daha önce sondaj çalışması yapıldığı ancak, suyun içilebilir olmamasından dolayı suyun verilmediği belirtildi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar