‘15 yıl önceki anlayışla yola devam edemeyiz’

‘15 yıl önceki anlayışla yola devam edemeyiz’
SAS ve Risk Yöneticileri Derneği yeni düzenlemelere yönelik risk yönetimi konusunu, sektörün önde gelen çok sayıdaki iş profesyoneliyle birlikte bir toplantıda masaya yatırdı.

‘15 yıl önceki anlayışla yola devam edemeyiz’

Mehmet SIRIKOĞLU / Günboyu

SAS ve Risk Yöneticileri Derneği yeni düzenlemelere yönelik risk yönetimi konusunu, sektörün önde gelen çok sayıdaki iş profesyoneliyle birlikte “Regulatory Risk Management” başlığı altında ele alınan bir toplantıda masaya yatırdı. Etkinlikte, IFRS-9, FRTB (Fundamental Review of the Trading Book) ve yeni düzenlemelerin şirketler üzerindeki etkileri gibi önemli ve güncel konular tartışıldı.

RİSK PROFESYONELLERİ

Veri analitiğinde dünya lideri olan SAS, risk farkındalığı yüksek bir şirket kültürü yaratılması, verimliliğin ve şeffaflığın artırılması için risk analizi, sermaye ve likidite optimizasyonu ile değişen düzenlemelere uyumluluk gibi konularda risk profesyonellerinin hayatını kolaylaştıran metodolojiler ve uygulamalar sunuyor. SAS bu kapsamda, Risk Yöneticileri Derneği ile birlikte “Regulatory Risk Management” temasıyla sektörün önde gelen çok sayıdaki iş profesyonelini, yeni düzenlemelerin şirketler üzerindeki etkilerini masaya yatırmak üzere bir araya getirdi.

KAVRAM DEĞİŞTİ

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Risk Yöneticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Yalçın şu noktalara değindi: “Öncelikle SAS’a, böyle önemli bir konuya destek verdiği için teşekkür ediyorum. Biz sektör profesyonelleri adına bu gibi konulara çözüm bulmak son derece hassas ve kritik. Risk yönetimi kavramı değişirken her geçen gün farklı konularla yüz yüze geliyoruz. Risk yöneticileri olarak, seçeneğimiz yok gibi görünse de bu değişime ayak uydurmamız şart. 15-16 yıl önceki anlayışla yola devam edemeyiz. Günümüzde maalesef birçok bankada risk yönetimi bir düzenleyici uyumluluk işlevi olarak ele alınıyor. Bu anlayışı değiştirmeli, ortama uyum sağlayarak risk yöneticilerinin becerilerini ve risk yönetim fonksiyonunun organizasyon yapısını yükseltmeyi amaçlamalıyız. Risk yönetiminin dönüşümüne ilişkin önde gelen uygulamaların önümüzdeki yıllarda gelişmeye devam edeceğine inanıyorum.” Etkinliğin ev sahipliğini yapan SAS’ın Türkiye Genel Müdürü Hakan Erdemli de konuşmasında şunları söyledi: “Risk yönetiminde verinin ve analitiğin kullanımı, IRB ve IFRS9 gibi düzenlemelerle ve rekabette öne geçmek amacıyla artıyor. Uzun vadeli yapılan risk yönetimi yatırımlarında, altyapının doğru temellerle ve gelecekteki potansiyel gereksinimleri karşılayacak düzeyde oluşturulması da kritik öneme sahip” dedi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar