15 Temmuz tarihli korona virüs tablosu açıklandı

15 Temmuz tarihli korona virüs tablosu açıklandı
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre günlük vaka sayısı 7 bin 304 oldu.

Sağlık Bakanlığı 15 Temmuz korona virüs tablosunu açıkladı. Tabloya göre, bir günde 7 bin 304 yeni vaka tespit edildi, 48 kişi ise yaşamını yitirdi. Günlük vaka sayısında korkutan artış yaşanırken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan ise vatandaşlara aşı uyarısı geldi.

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin günlük COVID-19 tablosunu açıkladı. 15 Temmuz verilerine göre, 232 bin 257 test yapıldı.

YENİ VAKA SAYISINDA KORKUTAN ARTIŞ

Son 24 saatte, 7 bin 304 yeni vaka tespit edilirken 48 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan 5 bin 103 kişi de sağlığına kavuştu.

bakan-koca-ic-001.jpg

BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA

Güncel tabloyu sosyal medya hesabından açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Gaziantep ve Konya kırmızı kategoriden çıktı. Sıra Kahramanmaraş, Aksaray ve Adıyaman’da. Bayrama kadar aşımızı olarak güvenle bayramı karşılayalım” dedi.

AŞILAMADA SON DURUM

Salgına karşı devam eden aşılama çalışmalarıyla ilgili son bilgiler ise şöyle: 

Birinci doz Türkiye ortalaması yüzde 62.12, ikinci doz ortalaması yüzde 30.78, birinci, ikinci ve üçüncü doz toplamı ise 61 milyon 125 bin 726 oldu.

En yüksek aşılama oranına sahip iller; Muğla, Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Eskişehir, Aydın, İzmir, Bilecik.

En düşük aşılama oranına sahip iller;  Gümüşhane, Iğdır, Bingöl, Batman, Muş, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Bitlis.

14 TEMMUZ VAKA VE CAN KAYBI 

Bakanlığın 14 Temmuz verilerine göre, 238 bin 867 test yapılmıştı. Dün, 6 bin 907 vaka tespit edilirken, 43 kişi hayatını kaybetmiş ve 5 bin 63 kişi sağlığına kavuşmuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar