14 Aralık tarihli koronavirüs tablosu açıklandı

14 Aralık tarihli koronavirüs tablosu açıklandı
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre günlük vaka sayısı 21 bin 477 oldu.

Sağlık Bakanlığı’nın 14 Aralık’a ilişkin koronavirüs verilerine göre; son 24 saat içerisinde yapılan 358 bin 117 testten 21 bin 417’si pozitif çıktı. Virüs nedeniyle 181 kişi daha hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı 24 bin 42 olarak açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Kış şartlarında hastalığın bulaşması kolaylaşacak. Havalandırması sınırlı, kapalı ve kalabalık ortamlardan mümkün ölçüde uzak durulmalıdır. Aşıların belirtilen sürelere göre yapılmasının daha iyi sonuç verdiği unutulmamalı. Alması tümüyle size bağlı tedbirleri almalısınız” dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı haritada, 2. doz aşılamada hedef nüfusun yüzde 75 ve üzerinin aşılandığı iller mavi renkle gösteriliyor. Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs verilerine ilişkin yayınladığı tabloda yer alan bilgilere göre; 2. doz aşılamada yüzde 85.5 aşılama oranıyla Ordu birinci sırada yer alıyor. Yüzde 58.2 aşılama oranı ile Şanlıurfa ise son sırada bulunuyor. 

14-ic.jpg

2.doz aşılamada üç büyük ilde ise birinci sırada yüzde 82.3 ile İzmir, ikinci sırada yüzde 80.0 ile Ankara ve üçüncü sırada yüzde 74.7 ile İstanbul yer alıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka tablosunu sosyal medya hesabından şu notla paylaştı:

“Kış şartlarında hastalığın bulaşması kolaylaşacak. Havalandırması sınırlı, kapalı ve kalabalık ortamlardan mümkün ölçüde uzak durulmalıdır. Aşıların belirtilen sürelere göre yapılmasının daha iyi sonuç verdiği unutulmamalı. Alması tümüyle size bağlı tedbirleri almalısınız.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar