13 Kasım tarihli koronavirüs tablosu açıklandı

13 Kasım tarihli koronavirüs tablosu açıklandı
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre günlük vaka sayısı 22 bin 583 oldu.

Sağlık Bakanlığı’nın 13 Kasım’a ilişkin koronavirüs verilerine göre; son 24 saat içerisinde yapılan 347 bin 426 testten 22 bin 583’ü pozitif çıktı. Virüs nedeniyle 215 kişi daha hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı 25 bin 254 olarak açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “İkinci doz aşı oranı yüzde 65’ten düşük dokuz ilimiz kaldı: Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt, Bitlis, Muş, Bingöl, Ağrı. Sadece karar verilmesi aşı hizmeti almak için yeterlidir. Ekiplerimizle her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız. Yeter ki aşılanma oranımızı yükseltelim” dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı haritada, 2. doz aşılamada hedef nüfusun yüzde 75 ve üzerinin aşılandığı iller mavi renkle gösteriliyor. Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs verilerine ilişkin yayınladığı tabloda yer alan bilgilere göre; 2. doz aşılamada yüzde 83.9 aşılama oranıyla Ordu birinci sırada yer alıyor. Yüzde 55.0 aşılama oranı ile Şanlıurfa ise son sırada bulunuyor. 

13-kasim-tablo-ic.jpg

2.doz aşılamada üç büyük ilde ise birinci sırada yüzde 81.0 ile İzmir, ikinci sırada yüzde 78.8 ile Ankara ve üçüncü sırada yüzde 73.3 ile İstanbul yer alıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka tablosunu sosyal medya hesabından şu notla paylaştı:

“İkinci doz aşı oranı yüzde 65’ten düşük dokuz ilimiz kaldı: Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt, Bitlis, Muş, Bingöl, Ağrı. Sadece karar verilmesi aşı hizmeti almak için yeterlidir. Ekiplerimizle her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız. Yeter ki aşılanma oranımızı yükseltelim.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar