120 bin dolara satılan 'duvara bantlanmış muz'u başka bir sanatçı yedi

120 bin dolara satılan 'duvara bantlanmış muz'u başka bir sanatçı yedi
İtalyan sanatçı Maurizio Cattelan’ın ‘duvara bantlanmış muz’ çalışması 120 bin dolara satılmıştı. Performans sanatçısı David Datuno “Bu, 'Aç Sanatçı' adlı sanat performansım" diyerek muzu yedi. Yerine yenisi yerleştirildi.

Paris merkezli çağdaş sanat galerisi Perrotin tarafından Art Basel Miami’de sergilenen, 'Comedian’ (Komedyen) adını taşıyan muz çalışması yüksek fiyata alıcı bulmasının ardından bir kez daha gündeme geldi.

Performans sanatçısı David Datuno, cumartesi günü muzu duvardan alarak kameralar önünde yedi. Bu anları Instagram hesabından paylaşan Datuno, “Bu, 'Aç Sanatçı' adlı sanat performansım. Maurizio Cattelan’ın eserlerini seviyorum ve bu yerleştirmeyi de gerçekten çok sevdim. Çok da lezzetliydi” ifadelerini kullandı.

Başka muz konuldu, güvenlik görevlisi geldi

Galeri çalışanları anlık bir öfke gösterse de duvara başka bir muz konuldu. Dolayısıyla muzun yenmesinin, eseri alan kişi için bir sorun teşkil etmeyeceği, yerine yenisinin yerleştirilebileceği belirtildi.

Galerinin yöneticisi Lucien Terras, “Datuna eseri mahvetmedi. Muz sadece bir fikirdi” dedi. Ancak galeri yine de önlem almak adına eserin bulunduğu duvarın önüne bir güvenlik görevlisi yerleştirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar