12 yaşında cinsel istismara uğradı davası hala sürüyor!

12 yaşında cinsel istismara uğradı davası hala sürüyor!
2015 yılında 13 yaşında olan S.C.’ye cinsel istismarda bulunan İ.B.’nin (26) hakkında verilen 17 yıl hapis cezası kararı Yargıtay tarafından bozuldu. S.C. 5 yıldır süren mahkeme sürecinin psikolojisini bozduğunu dile getirdi.

12 yaşında cinsel istismara uğradı davası...

2015 yılında 13 yaşında olan S.C.’ye cinsel istismarda bulunan İ.B.’nin (26) hakkında verilen 17 yıl hapis cezası kararı Yargıtay tarafından bozuldu. Sanık, mağdur S.C.’nin yaşının kimlikte küçültüldüğünü iddia etti. Mahkeme S.C.’nin doğum belgesini kanıt olarak kabul etmediği için S.C. polis eşliğinde kemik testi yaptıracak.

DAVA YENİDEN AÇILDI 

İddianameye göre olayın yaşandığı 2015 yılında 21 yaşında olan İ.B. askere gideceğini söyleyerek 13 yaşındaki S.C.’yi alıkoyarak cinsel istismarda bulundu. Hakkında verilen 17 yıllık hapis cezasını temyize götüren İ.B. hakkında dava yeniden açıldı.

'GÖRÜNTÜLERİNİ KAYDEDİP FUHUŞA ZORLADI'

Mağdure S.C.’nin ifadesine göre 12 yaşındayken yaşları 17 ile 20 arasında değişen erkekler S.C.'ye cinsel istismarda bulundu ve görüntülerini kaydedip şantaj yaparak S.C.'yi fuhuşa zorladı. Fuhşa karşı direnen S.C. defalarca darp edildi. S.C. ailesiyle durumu tepkilerinden korktuğu için anlatamadığını ifade ederken 5 yıldır süren mahkeme sürecinin psikolojisini bozduğunu dile getirdi.

MAĞDUR ŞUAN TIP ÖĞRENCİSİ 

Şuanda Tıp öğrencisi olan mağdur S.C. mahkemenin bir  sonuçlanması için talebini  ‘’Mahkeme süreci beni ruhen ve fiziken çok yıprattı. Ben tıp okuyorum ve Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birindeyim. Ben bu mücadeleyi verirken başarılara imza attım. Dava süreci artık son bulsun ve cezalarını alsınlar. 13 yaşındaki bir çocuğun isteği söz konusu olamaz. Benim çocukluğumu öldürdüler. Mahkeme kendi çocuklarının başına böyle bir olay gelse nasıl yaklaşacaksa öyle yaklaşsın onları aklamaya uğraşmasın. Benim içimdeki çocuk çok üzgün ve çok perişan artık ağlamasın" dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar