107 kurşunla infaz ettiler! Paraguay'da valinin kızına kanlı pusu

107 kurşunla infaz ettiler! Paraguay'da valinin kızına kanlı pusu
Paraguay'da bir gece kulübünün önünde Scarioların kurşun yağmuruna tuttuğu kişilerden biri, valinin 21 yaşındaki kızı çıktı. Kameralar tarafından kaydedilen saldırının detayları kan dondurdu.

Güney Amerika ülkesi Paraguay, Brezilya sınırındaki Amambay eyaletinin başkenti Pedro Juan Caballero'da bir gece kulübünün önünde gerçekleşen silahlı saldırıyla sarsıldı. Amambay Valisi Ronald Acevedo'nun kızı 21 yaşındaki Haylee Acevedo, 32 yaşındaki erkek arkadaşı Omar Álvarez, arkadaşları 22 yaşındaki Kaline Reinoso ve 18 yaşındaki Rhamye Borges'le birlikte gece kulübüne gitti.

Hafta sonu gece kulübünde eğlenen grubu, dışarıda altı Brezilyalı Scario bekliyordu. Hedeflerinde, Haylee Acevedo'nun uyuşturucu kaçakçısı sevgilisi Omar Alvarez vardı.

Grup ilerleyen saatlerde mekandan ayrıldı, kapının önünde peş peşe silah sesleri duyuldu. Yaylım ateşi açan Scarioların saldırısı, iki ayrı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Saldırganlar, gece kulübü önündeki bir arazi aracına binmeye hazırlanırken pusuya düşürdükleri gruba tam 107 kurşun sıktı. Kayıtta bir kurbanın aracın ön kapısından yere düştüğü görüldü.

SİLAHLARLA KOŞTULAR 

Yerel medya, bir kamyonetle gece kulübü önünde bekleyen Brezilyalı Scarioların valinin kızı ve yanındakilere doğru ellerinde AK-47 (Kalaşnikof) ve AR-15'le koştuğunu yazdı.

Adli Tıp raporuna göre valinin kızı Haylee Acevedo'ya altı kurşun isabet etti. Asıl hedef Omar Alvarez'in bedeninden ise 32 kurşun çıkarıldı. Diğer kurbanlara 14 ve 10 kurşun isabet etmişti.

'KIZIM YANLIŞ YERDE YANLIŞ KİŞİYLEYDİ' 

Amambay Valisi Ronald Acevedo, saldırının ardından "Organize suç bizi bunalttı. Kızım yanlış kişiyle yanlış yerdeydi" açıklamasını yaptı, kızının Alvarez'le ayrıldığını söyledi. Amambay Valisi'nin kızı Haylee Acevedo ile saldırıda hayatını kaybeden arkadaşları Borges ve Reinoso, Paraguay Merkez Üniversitesi'nde tıp eğitimi alıyorlardı.

Paraguay İçişleri Bakanı Arnaldo Giuzzio, valinin geçtiğimiz ay kendisine ve ailesine yönelik tehditler nedeniyle uyarıldığını ancak ek polis korumasını kabul etmediğini belirtiyor. Kurşunlara hedef olan arazi aracının fotoğrafını yayımlayan Amambay polisi, başkent Pedro Juan Caballero'nun Villa Estefan mahallesindeki bir eve baskın düzenleyip altı Brezilyalı saldırganı gözaltına aldı.

Hywulysson Forest, Juarez da Silva, Luis Silva, Gabriel Veiga, Farley da Silva ve Douglas Ribeiro adlı saldırganların yakalandığı ev, gece kulübünün bulunduğu San Antonio semtine yaklaşık 6 kilometre mesafede. Polis ayrıca, Scarioların kullandığı çalıntı kamyonetin pazar günü şehrin bir başka semti Fortuna Guazú'da yakıldığını belirledi. Yedinci şüpheli de yine pazar günü yakalandı.

İKİ HAFTADIR CİNAYETLERDE BİR ARTIŞ VAR 

Polisin peşine düştüğü şüpheli, kovalamaca sırasında ateş açtı. Sabıkaları bulunan diğer iki şüphelinin ise, saldırganların kaçışını ayarladığı kaydediliyor. Uyuşturucu ve silah kaçakçılarının en gözde rotaları arasında yer alan Paraguay'ın sınır şehri Pedro Juan Caballero'da, son iki haftadır cinayetlerde bir artış görülüyor.

Şehrin belediye meclisi için aday olan Nestor Echeverria'da 1 Ekim'de suikaste uğradı. Donanma kaptanı Humberto Fleitas ise 28 Eylül sabahı evinden ayrılırken en az altı silahlı saldırgan tarafından pusuya düşürüldü ve kurşunların hedefi oldu. (Milliyet)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar