100 kişiden 5’inde ritim bozukluğu var!

100 kişiden 5’inde ritim bozukluğu var!
Üzüntü ya da sevinç, çok fazla çay ya da kahve tüketiminde kalp çarpıntısının yaşandığını dile getiren Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Sabri Demircan, her çarpıntının kalp krizi ya da ritim bozukluğu olarak algılanmaması gerektiğini söyledi.

100 kişiden 5’inde ritim bozukluğu var!

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Sabri Demircan, ‘’Çarpıntı, kalp krizi ya da ritim bozukluğu demek değildir. Çarpıntıyı oluşturan bir faktör varsa bu heyecan, çay, kahve ya da ilaç olabilir. Hiçbir hastalığı olmadan, kendini iyi hissetmediği üzüntü ya da sevinç durumlarında da çarpıntı hisseden insanlarda durumsal çarpıntı ya da ritim bozukluğu olmadığını düşünüyoruz’’ diye konuştu.

‘PANİK ATAĞI OLANLAR DİKKAT’

Çarpıntının kalp krizi ya da ritim bozukluğu ile karıştırılmaması gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. Demircan, ‘’Kalp çarpıntısı, hastanın kalp atışlarını hissetmesidir. Kalp krizi ise Kalp damarlarının tıkanıp kalbin hasar görmesi ve düşme, bayılma ya da ani ölümle sonuçlanan olaylardır. Ritim bozukluğu ise , kalpte olan çarpıntı ya da bayılmanın kalbin ritim bozulmasından kaynaklı bir olayı anlatıyor’’ ifadelerini kullandı.

Özellikle 65 yaşından sonra çarpıntı yaşayan insanların rutin bir elektrokardiyografi çektirmesi gerektiğine vurgu yapan Demircan, ‘’ Neredeyse 100 insandan 5’inde ritim bozukluğu var. Bu, insanlarda şikayete de yol açmayabilir.’’ dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar