1.2 milyon öğrenci heyecanla bekliyor! İşte sınavla ilgili bilinmesi gerekenler...

1.2 milyon öğrenci heyecanla bekliyor! İşte sınavla ilgili bilinmesi gerekenler...
1 milyon 200 bine yakın öğrencinin katılması beklenen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) bugün saat 09.30’da gerçekleşecek. LGS ile ilgili bilinmesi gerekenler, puan hesaplamaları, sınava giriş şartları...

1 milyon 200 bine yakın yakın 8’inci sınıf öğrencisinin bugün saat 09.30’da  Liselere Geçiş Sınavı'na (LGS) girmesi bekleniyor. Öğrenciler, LGS'ye kendi okullarında sınava girecek.

KAÇ SORU OLACAK NE KADAR SÜRE?

Sınava giriş belgeleri sınavdan önce okul yönetimleri tarafından sıraların üzerine bırakılmış olacak. İki oturum halinde gerçekleştirilecek sınavda ilk oturum sözel bölümde Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek. İkinci oturumda ise matematik ve fen bilimlerinden 40 soru sorulacak. Sınav 80 dakika sürecek.

KISITLAMADAN MUAF OLACAKLAR

Sınava giren adaylar sokağa çıkma yasağından muaf olacak. Öğrencilerin acil işleri için nüfus müdürlükleri 07.00- 10.00 saatleri arasında ve kırtasiyeler açık olacak. Cep telefonu, akıllı saat gibi dijital araç gereçlerle sınava girilemeyecek. Kolye, küpe de takılmayacak. Öğrenciler en geç saat 09.00'da okul bahçesinde olacak.

Sınav 09.30'da başlayacak. 15 dakika geç kalanlar sınava alınacak ama ek süre verilmeyecek. Talep edilmesi durumunda, soru kitapçıkları sınav sonrası alınabilecek. 

PUANLAR NASIL HESAPLANACAK

Matematik, Türkçe ve fen bilimlerinde her bir soru 4'er puan olarak hesaplanırken, inkılap tarihi, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil sorularının her birinin puanı 1 puan olarak hesaplanacak. 3 yanlış 1 doğruyu götürecek.

Sonuçlar 30 Haziran'da açıklanacak.

SINAVDA MASKE TAKILACAK MI?

Sınav binası ile bahçesine yalnızca öğrenci ve görevliler alınacak. İki oturum arasındaki 45 dakikalık bölümde, öğrencilerin okul içinde veya bahçesinde sosyal mesafe kuralına uymaları için gerekli tedbirler alınacak. Gerek birinci oturum gerekse sınav bitiminde, tüm öğrenciler aynı anda dışarı çıkarılmayacak. Binanın durumuna göre zaman aralıklarıyla gerekirse sınıf sınıf olmak üzere öğrencilerin sınav salonu ve binadan güvenli şekilde çıkması sağlanacak.

Okul binası ve koridorlarda maske takmak mecburi. Ancak sınava girilecek salonda sıralar arasında sosyal mesafe bulunacağı için öğrenci talep ederse maskesini çıkarabilecek. Ayrıca sınav binalarında öğrenciler için yedek maske ve el antiseptiği bulundurulacak.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar