Resmi açıklama geldi: Sadece bir günlük petrol kaldı

Resmi açıklama geldi: Sadece bir günlük petrol kaldı
Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe, ülke ekonomisi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Nakit sıkıntısı çekildiğini ve ekonomik gidişatın tehlikeli bir hal aldığını belirten Wickremesinghe, “Petrol stokumuz bitti. Şu anda sadece bir günlük petrol stokuna sahibiz” açıklamasında bulundu.

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ: SADECE BİR GÜNLÜK PETROL KALDI

Ekonomik kriz nedeniyle gerginliklerin devam ettiği Sri Lanka’da, geçen hafta yaşanan şiddet olaylarında 230 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Ülkenin gelecek günlerde daha kötü şartlarla karşı karşıya kalabileceği konusunda uyarılarda bulunan Başbakan Wickremesinghe, Sri Lankan Havayolları şirketinin özelleştirilmesi gerektiğini de söyledi.
 
"MAAŞLARI ÖDEMEK İÇİN..."
 
Ülke ekonomisindeki istikrarsızlığın altını çizen Wickremesinghe, “Maaşları ödemek ve temel ihtiyaçları karşılamak için para basmak zorundayız” ifadelerini kullandı.
 
SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALDIRILDI
 
Öte yandan Sri Lanka’da, geçen hafta yaşanan şiddet olaylarında 230 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. ANI News''teki habere göre, Polis Sözcüsü Nalin Thalduwa, şiddet olayları nedeniyle polis karakollarından devriyeleri artırmalarının, araç ve kimlik kontrollerine devam etmelerinin istendiğini belirtti. Thalduwa, geçen hafta yaşanan şiddet olaylarında 230 kişinin gözaltına alındığını kaydetti.
 
Öte yandan Sri Lankalıların Budizm''in kurucusu Buda’nın doğumu, ölümü ve aydınlanmasına işaret eden Vesak Günü kutlamaları için dün ülke çapında sokağa çıkma yasağı tamamen kaldırıldı.
 
SRİ LANKA''DAKİ OLAYLAR
 
Tarihinin en büyük ekonomik krizi ile karşı karşıya olan Sri Lanka’da halk elektrik kesintilerinin günde 13 saati bulmasının ardından mart sonunda protestolarını yoğunlaştırmıştı.
 
Ülkede 9 Mayıs''ta Başbakanlık Ofisi''nin çevresinde toplanan göstericiler ile hükümet yanlıları arasında arbede yaşanmış, Kolombo’da askeri birlikler göreve çağrılmıştı.
 
Muhalefetin artan baskısı sonrası Başbakan Mahinda Rajapaksa istifa etmişti. Başbakanın istifası nedeniyle kabine otomatik olarak feshedilmişti.
 
Şiddet olayları sonrası ülke çapında sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, hükümet, protestolar sırasında kamu malına veya başkalarına zarar veren herkese ateş açılması talimatı vermişti.
 
Ülke çapına yayılan protestolarda şu ana kadar aralarında iktidar partisi milletvekili ve 2 polisin de bulunduğu 8 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 250 kişi yaralandı. (AA/İHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar