Özgür Demirtaş'tan çarpıcı seçim yorumu

Özgür Demirtaş'tan çarpıcı seçim yorumu
Ekonomik gündeme dair yaptığı yorumlar ve sosyal medya hesabından attığı Tweet'ler ile gündem belirleyen Özgür Demirtaş, ses getiren BDDK kararlarını yorumladı. Demirtaş, seçimlere odaklanmak yerine yüz yıllık planlar yapmanın gerekliliğinden bahsetti.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ'TAN ÇARPICI SEÇİM YORUMU

''Ekonomik açıdan inanılmaz bir döneme girdik'' diyen Prof. Dr. Özgür Demirtaş; paylaştığı videoyla gündem oldu. ''İlkokul mezunlarının anlayacağı şekilde anlatacağım'' diyerek BDDK kararlarını ve Kur Korumalı Mevduat Fonu çalışmasını eleştiren Demirtaş; hazinenin parasının dağıtıldığını çözümün bu olmadığını belirtti.

Demirtaş şöyle konuştu: "Keşke söylediklerim doğru çıkmasaydı. Türkiye''de çok uzun süredir dolar artıyor. İnsanlar dolar alıyor çünkü enflasyondan korunmak istiyor. Kur korumalı mevduat diye bir şey çıktı. Bu mevduattan sonra dolar düştü, sonra yeniden yükseldi. Kur korumalı mevduat lirasına yatırılan paraların bize zararı çok yüksek. Bu parayı kim ödüyor, hazine! Hazinenin parası vatandaşın parası. Çözüm bu değil arkadaşlar.

"EĞER DÜŞÜNCENİZ SEÇİME KADAR GİDELİM..."

Bir bardak suyu aldınız başka bir bardağa boşalttınız. Kur korumalı mevduat doların ta kendisi. Zaten anında gidip dolar alacaklar. Siz şirketleri zorladınız mevduata geçtiniz, o zarar giderek daha da artacak. Bu çıkar yol değil. Ekonomi siyaset işi değildir, ekonomi din işi dil işi değildir. Ekonomi güvendir. Güveni bozarsanız problem yaşarsınız. Bu işin sonu ne olacak? Eğer düşünceniz seçime kadar gidelim de sonrasında ne olursa olsunsa ah bize! Bir yıllık değil on yıllık yüz yıllık planlar yapmalıyız."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar