Öncesinde söylenenleri unutun: AKP'li isim, memur ve emekli zammı için rakam verdi!

Öncesinde söylenenleri unutun: AKP'li isim, memur ve emekli zammı için rakam verdi!
Artan enflasyonla birlikte Temmuz ayında asgari ücretliler, emekli ve memurlar için ara zam formülü bulunacağına dair açıklamalar birbiri ardına geliyor. Son olarak AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş memur ve emekli maaşının artışıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

AKP'Lİ İSİM CANLI YAYINDA MEMUR VE EMEKLİ ZAMMINI AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret artışı konusunu TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ile görüşerek zam için yeşil ışık yakmıştı. Konuyla ilgili yeni açıklama Numan Kurtulmuş''tan geldi. Kurtulmuş Haber Türk kanalında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Numan Kurtulmuş, dar ve orta gelirli vatandaşların alım gücünü yükseltmek için ilgili tüm kurumların çalıştığını belirterek, "Bu yaz aylarıyla birlikte rahatlama hissedeceğimiz anlaşılıyor." dedi.

Numan Kurtulmuş''un konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"İlk olarak döviz piyasalarında olağanüstü hareketliliğin belli bir seyre girmesini sağlayabilmek. Bu anlamda aşırı sert oynamaların kaybolmakta olduğunu görüyoruz. Ciddi bir enflasyon söz konusu. İkinci alan da enflasyonun bir şekilde dizginlenebilmesinin temin edilmesi.

"ARTIŞ YÜZDE 40 CİVARINDA BEKLENİYOR"

Bunun için ilgili kurumlarımız tüm mesailerini veriyorlar. Vatandaşlarımız da hayat pahalılığına maruz kalıyor. Vatandaşımızın gelir seviyesinin artırılması için çalışılıyor. Önümüzde güncel konulardan biri de Temmuz ayıyla birlikte emeklilerimizin, çalışanlarımızın alım güçlerini daha yukarı çıkmak için yüzde 40''lara yakın bir dokunuş burada gerçekleştirilecek. Asgari ücretlilerle ilgili bir dokunuşun yapılabilmesi." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar