Google yeni güvenlik özelliğini tanıttı: Sıfırlıyor

Google yeni güvenlik özelliğini tanıttı: Sıfırlıyor
Akıllı telefonlarda bazı uygulamalar arka planda adımlarınızı sayarken, bazılarıysa konumunuzu takip etmeye devam ediyor. Bu durum, bu uygulamalardan birini uzun bir süre kullanmamanıza rağmen telefonunuzdan silmediğiniz sürece devam ediyor. Google yeni güvenlik özelliği ile bu konuya bir çözüm getiriyor.

GOOGLE YENİ GÜVENLİK ÖZELLİĞİNİ TANITTI: SIFIRLIYOR

Google, arka planda isteğimiz dışında çalışan programlara engel olacak bir önlemle çıkageldi. Cihazı korumayı amaçlayan Google Play Protect uygulaması, Google’ın söz verdiği gibi 2022’nin birinci çeyreğinde uzun süre kullanılmayan uygulamalar verilen izinleri sıfırlayan özelliğe kavuştu. Uygulama, herhangi bir uygulamayı 3 ay boyunca hiç kullanmamanız durumunda verilen izinleri tamamen sıfırlayacak.
 
AKTİF HALE GETİRMEK İÇİN HANGİ ADIMLARI İZLEYECEKSİNİZ
 
Webtekno''da yer alan habere göre, Google Play Protect’e eklenen otomatik izin sıfırlama özelliği, aslında Aralık 2021’den bu yana kullanıcılara dağıtılıyordu. İlk etapta Android 6.0 ve daha düşük işletim sistemli telefonlar için yayımlanan özellik, bugünden itibaren Android 6.0 ve üstü işletim sistemli telefonlar için de yayımlanmaya başladı.
 

 
Bahsi geçen özellik, otomatik olarak tüm telefonlarda çalışıyor. Özellikle birlikte izinleri kaldırılan uygulamalara erişmek içinse Google Play Store üzerinden şu adımları izlemeniz yeterli:
 
Google Play Store’u açın.
 
Sağ üstteki profil resminize tıklayın.
 
‘Play Protect’ seçeneğine basın.
 
Sağ üstteki ayarlar simgesine tıklayın.
 
‘Kullanılmayan uygulamaların izinleri’ seçeneğine basın.
 
Özellik henüz telefonunuzda gözükmüyorsa, bir müddet daha beklemeniz gerekebilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar