Futbol tarihinin 'en güzel' gol sevinci

Futbol tarihinin 'en güzel' gol sevinci
İngiltere, 2022 Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası Finali'nde Almanya'yı normal süresi 1-1 biten karşılaşmada uzatma bölümünde bulduğu golle 2-1 mağlup ederek şampiyon oldu. İngiliz kadın futbolcu Kelly'nin attığı golden sonra formasını çıkarması sosyal medyada gündem oldu.

2022 Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası Finali’nde İngiltere, Almanya’yı 2-1 mağlup ederek bu organizasyonda tarihinde ilk kez şampiyon olma başarısı gösterdi. 8 kez ile bu kupayı en çok kazanan Almanya ise tarihinde ilk kez bu organizasyonda final kaybetti. Almanlar, daha önce oynadığı 8 Avrupa Şampiyonası finalini de kazanmıştı.

Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası Finali’nde İngiltere ile Almanya, Wembley Stadı’nda karşı karşıya geldi. İlk yarısı 0-0 sona eren karşılaşmada İngiltere, 62’nci dakikada Ella Toone’un golüyle 1-0 öne geçti. Almanya, bu gole 79’uncu dakikada Lina Magull ile karşılık verdi: 1-1. Mücadelenin normal süresinde başka gol olmayınca 15’er dakikalık iki uzatma devresine geçildi. İlk uzatma devresinde gol sesi çıkmadı. İngiltere, 110’uncu dakikada Chloe Kelly’nin golüyle karşılaşmada 2-1 öne geçti. Mücadelede başka gol olmayınca İngiltere, sahadan 2-1 galip ayrılarak şampiyon oldu.

GOLÜ ATTI FORMAYI ÇIKARDI

İngiliz kadın futbolcu Kelly, attığı golden sonra formasını çıkardı. O anlar sosyal medyada gündem oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar