Beyaz Saray'ın stajyerlere ödeyeceği haftalık maaş dikkat çekti

Beyaz Saray'ın stajyerlere ödeyeceği haftalık maaş dikkat çekti
Beyaz Saray'dan özel olarak paylaşılan bir bildiride, "Başkan Biden ve Başkan Yardımcısı Harris, Beyaz Saray Staj Programının başladığını ve tarihte ilk kez Beyaz Saray stajyerlerine ödeme yapılacağını duyurdu. Uygulama 2022 Sonbaharında başlayacak."
Beyaz Saray''ın staj web sitesindeki "Sıkça Sorulan Sorular" sayfasına göre, stajyerlere maaş olarak haftada 750 dolar ödenecek . Web sitesinden yapılan açıklamada, stajyerlerin haftada en az 35 saat çalışmasının beklendiği ve saatlik ücreti saatte maksimum 21.43 $ ''a çıkarıldığı söylendi.
 
Web sitesinde, "Ödenekler iki taksitte ödeniyor: katılımcılar ilk ödemeyi programın başlangıcında ve son ödemeyi programın başarıyla tamamlanmasının ardından alacaklar" dendi.
 
Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:
 
Başkan Biden''ın çalışkan ve yetenekli öğrencilerin federal kariyer geliştirme fırsatlarına katılmalarını engelleyen engelleri kaldırma konusundaki kararlılığının sonucudur.
 
Beyaz Saray, Amerika Birleşik Devletleri tarihi boyunca öğrencilere ilk kez yardım etmiş olacak. Staj programı, öğrencilere, barınma veya geçim masrafları için herhangi bir ödeme yapmıyordu.
 
 
 
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar