İki ünlü ekonomistten bomba açıklama: Bankalar bunu yapacak, dolar patlayacak

İki ünlü ekonomistten bomba açıklama: Bankalar bunu yapacak, dolar patlayacak
Kur Korumalı Mevduat ile ilgili iki ünlü ekonomistten uyarı üstüne uyarı geldi.  Dünya Gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, "KKM’de asıl kıyamet uygulama bitince kopacak'' derken, Ziraat Bankası eski Müdürü Şenol Babuşçu ise, "KKMH'dan döviz mevduatına geçişe neden olabilir. Sonuçlarının ne olabileceğini siz düşünün" uyarısında bulundu.

BANKALAR BUNU YAPACAK, DOLAR PATLAYACAK

Kur Korumalı Mevduat ve döviz ile ilgili Dünya Gazetesi yazarı Alaattin Aktaş''tan sonra Ziraat Bankası eski Genel Müdürü Şenol Babuşçu da dikkat çeken bir açıklama yaptı ve bankaların döviz ile ilgili planını açıkladı.

Dünya gazetesi yazarı Alaattin Aktaş bugünkü yazısında "KKM''de bütçeden yapılan ödemeler sorun ama asıl sorun başka... KKM uygulaması bittiğinde dövizin getirisine alışmış tasarruf sahibi ne yapacak? Tahmininiz doğru, çoğunluk dövize hücum edecek. KKM uygulamasını bir anda sona erdirmek hiç mümkün olmayacak ya da bizi bir felaket bekliyor." iddiasında bulunmuştu. KKM ile ilgili bir iddia da Ziraat Bankası eski Genel Müdürü Şenol Babuşçu''dan geldi.

Şenol Babuşçu, sosyal medya hesabından paylaştığı bilgiyle,  "Bireysel kredi ve kredi kartı borcunu ödememiş gerçek kişi sayısı Ocak-Mayıs 2022 döneminde önceki yılın aynı dönemine göre % 83 artarak 748.437’ye ulaştı." ifadesini kullandı ve daha sonra yaptığı paylaşımda ise Kur Korumalı Mevduat ile ilgili bir değerlendirme yaptı. 

Babuşçu, "Önümüzdeki günlerde döviz mevduatına bankalar tarafından verilen faizlerin daha da artması, KKMH''dan döviz mevduatına geçişe neden olabilir. Sonuçlarının ne olabileceğini siz düşünün..." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar