4 milyon kişi arasında siz de olabilirsiniz!

4 milyon kişi arasında siz de olabilirsiniz!
Türkiye'de kredi kartı ile kredi borcu bulunan 36,1 milyon kişi bulunuyor. Bu kişilerin 4,1 milyonunu ise borcundan dolayı takibe düşerek yapılandırmayı bekleyen kişiler oluşturuyor.

4 MİLYON KİŞİ ARASINDA SİZ DE OLABİLİRSİNİZ!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi''nin açıkladığı veriler doğrultusunda; bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcu nedeni ile yasal takipte olanların sayısı yılın ilk beş ayında 784.437''yi buldu. Bu sayı geçtiğimiz yılın aynı döneminde 408.913 olarak kaydedilmişti.

Bu doğrultuda Mayıs ayı itibari ile bireysel kredi ile kredi kartı borcunu ödemeyenlerin sayısı 4 milyon 147.977''ye çıkmış oldu. Bireysel kredi kartlarını da içeren bireysel kredilerde tasfiye olunacak alacaklılarsa geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 55 artarak 30,5 milyar liraya yükseldi.

TBB Risk Merkezi''nin Mayıs ayına dair düzenlediği rapor doğrultusunda; takipteki kredilerin dışında bireysel kredi kullanımına gidenlerin sayısı son 1 yıl içinde ortalama 1,7 milyon artarak 36,1 milyon kişiye ulaştı. Borçlulara dair ortalama kredi bakiyeleri ise 33.400 TL''ye ulaştı. Kişi başı ortalama bireysel kredi toplam bakiyesi en fazla olan illerimiz ise Ankara, İzmir ve Tekirdağ olarak açıklandı.

BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU İHTİYAÇ KAYNAKLI

Bankacılık düzenleme ve Denetleme Kurumu verileri doğrultusunda 22 Temmuz''dan itibaren 1 trilyon 207 milyar lirayı bulan toplam tüketici kredi ile kredi kart hacminin yüzde 69''unu ihtiyaç kredileri ve bireysel kredi kartları oluşturuyor. Son veriler bankalara olan borçların son 1 senede 327 milyar lira arttığı ortaya koydu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar