Yunanistan'da utanç görüntü! Hasta kadını çırılçıplak soyup hortumla yıkadılar

Yunanistan'da utanç görüntü! Hasta kadını çırılçıplak soyup hortumla yıkadılar
Yunanistan'da meydana gelen tren kazası gündemde yerini korurken, ülkeyi sarsacak görüntüler yayıldı. Hemşireler tarafından hasta kadın ambulansa alınmayıp, çırılçıplak bir şekilde hortumla yıkandı. Bu görüntüler ülkede infiale neden oldu.

70 yaşındaki kadını hortumla yıkayan hemşireler Sağlık Bakanlığı''na bağlı değil, belediye ile anlaşması bulunan özel bir şirketin çalışanları. Kathimerini''ye konuşan Oropos belediye başkanı Giorgos Giasimakis, olayı internetteki fotoğrafları gördükten sonra öğrendiğini söyledi.

Giasimakis, "Fotoğrafı gördüğümde, derhal ne olduğunu ve 70 yaşındaki kadının durumunu öğrenmek istedim. Ancak sorumlu şirketi arayıp bir açıklama talep ettiğimde, bana banyoya erişim olmadığını ve kadını ambulansa almadan önce yıkadıklarını söylediler. Söylemek isterim ki şirketin faaliyeti ayıp ve vatandaşlarımızın böyle görüntüleri görmek utanç verici" dedi.

Soruşturma başlatılması talimatı verdiğini kaydeden belediye başkanı, şirketten olaya karışanların belediye ambulansından çıkarılmasını da istedi.

Kathimerini, ambulansa bindirilmeden önce hortumla yıkanan 70 yaşındaki kadının bazı psikolojik problemleri olduğunu ve birkaç gün boyunca hareketsiz kaldığı için kendi ihtiyaçlarını karşılayamadığını yazdı.

Yunanistanda çekildi, gündemi altüst etti Utanç görüntüleri


Vatan Gazetesi''nin haberine göre; Komşuların verdiği bilgiye göre, Attica''da bir hastanede tedavi altına alınan yaşlı kadının herhangi bir akrabası yok.

CNN Yunanistan, ''Oropos''taki utanç verici görüntülere öfke'' başlığıyla sunduğu haberde, bir televizyona bağlanan belediye başkanı Giasimakis''in özür dilediğini yazdı. Giasimakis, olayın hiçbir mazeretinin bulunmadığını da ekledi.

Skai televizyonu, ''Oropos''ta utancın görüntüleri: Hemşireler yaşlı kadını bir apartmanın zemininde hortumla yıkıyor'' başlığını tercih etti.

Proto Thema internet sitesi de başlığında ''utanç verici'' kelimesini kullandı, belediye başkanının olayı doğruladığını kaydetti.

Ta Nea gazetesi, ''Oropos''ta hemşirelerin yaşlı bir kadını hortumla yıkadığı utanç görüntülerine öfke-Acil soruşturma emri'' başlıklı haberinde olayın Twitter''da büyük bir isyana yol açtığını yazdı. Ta Nea, Yunanistan Sağlık Bakanı Thanos Pleuris''in Twitter paylaşımına da haberinde yer verdi. Bakan Pleuris, Oropos''daki içler acısı olayın Sağlık Bakanlığı çalışanlarıyla ilgisinin bulunmadığını belirtti.

To Vima gazetesi ise, haberin başlığında savcılığın soruşturma açtığını ve hemşirelerden birinin aynı zamanda hastanede çalıştığının ortaya çıktığını aktardı. Söz konusu çalışan, açığa alındı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar